Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin 99. kuruluş yıl dönümü – Kılıçdaroğlu:  “Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 99. yılını kutladı. 9 Eylül 1923’de kurulan CHP’nin Parti Meclisi, kuruluş yıldönümü nedeniyle özel bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Tarihin CHP’ye yüklediği ciddi bir görev var. Bu görevi şimdi yerine getireceğiz. Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız” diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluşunun 99. yıl dönümünde 99 genç ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’deki ziyaretinin ardından parti meclisi toplantısında bir konuşma yaptı ve partiye yeni katılan dokuz kişiye rozetlerini taktı. 

Partiye yeni katılan gençlere Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan icraatları ve CHP tarihini anlatan Kılıçdaroğlu, ekonomik bağımsızlığın öneminin altını çizerek, “Bugün geldiğimiz noktada emperyal güçlerin Türkiye’yi nasıl kullandığını görüyoruz. Devleti yöneten bir kişiye, başka bir güç ‘Bak beni kızdırma, senin mal varlığın açıklarım’ dediği zaman ‘Açıklamazsanız namertsiniz’ demesi lazımdı” dedi. 

“Tarihin CHP’ye yüklediği görevi yerine getireceğiz”

Cumhuriyetin 100. yılına girerken kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhuriyete neden sahip çıkması gerektiğini şöyle anlattı:

 “Tarihin CHP’ye yüklediği ciddi bir görev var. Bu görevi şimdi yerine getireceğiz. Her Cumhuriyet Halk Partili cesur olmak zorundadır, hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bağımsızlık mücadelesidir. Cumhuriyetin 100. yılına giriyoruz. Darbeler oldu, başbakanlar idam edildi. Ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden gençleri astılar. Bir sağdan, bir soldan asalım diye gencecik fidan gibi evlatlarımız idam edildi. Tarih yeniden bizi göreve davet ediyor. Kararlı mücadelemizi sürdürmek zorundayız.

“Bu ülkeyi büyüteceğiz”

Birileri beşli çeteleri, kendi medyasını, yolsuzluk yapanları harekete geçirebilir onların yedi düveli de gelse bir santim adım atmayacağız. Her türlü hakaret, iftira yapıldı, linç girişiminde bulunuldu ama dikkat edin bir adım bile geri adım atmadık. Yine bu ülkeyi büyüteceğiz.”

“Tasfiyeyi demokratik yollarla halkımız yapacak”

Kılıçdaroğlu, “Siyaset zengin olma alanı değil, halka hizmet etme alanıdır. Eğer siz cebinizi dolduruyorsanız onları siyaset arenasından tasfiye etmeniz lazım. Tasfiyeyi demokratik yollarla halkımız yapacak” dedi.

Gençlere seslendi: “Hayallerinizi gerçekleştireceğim”

Kılıçdaroğlu, gençlerin yurt dışına gitmesine değinerek, gençlere “Eğer bu ülkenin gençleri, geleceklerini dışarıda arıyorsa, bir sorun var demektir. Gençlere söylüyorum, sizin hayallerinizi ben gerçekleştireceğim” diye hitabetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.