Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 16. yarışı İtalya-Monza GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16. yarışı, İtalya’nın moda başkenti Milano’nun kuzeydoğusundaki Monza şehrindeki 5,793 kilometrelik Autodromo Nazionale Monza Pisti’nde 53 tur üzerinden pazar (11 Eylül) günü koşulacak.

Autodromo Nazionale Monza Pisti

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonundaki bir önceki yarış olan 15. yarış Hollanda’nın Zandvoort Pisti’nde düzenlendi. Yarışı hatırlarsak, yarışa pole pozisyonundan başlayan Max Verstappen, starttan itibaren yarışın kontrolünü elinde tuttu.

Alfa Romeo sürücüsü Valtteri Bottas’ın aracının 56. turda start-finiş düzlüğünün sonunda arızalanması sonucu güvenlik aracı piste girdi. Red Bull ve Ferrari takımlarının aksine tek “pit stop” stratejisi izleyen Mercedes pilotlarından Lewis Hamilton, lastik değiştirmek için pite gelmeyince liderliğe yükseldi.

Fakat Verstappen, yarışın yeniden başladığı 61. turda Hamilton’ı geçerek yeniden zirveye yerleşti. Mercedes’ten George Russell ve Ferrari’den Charles Leclerc de yumuşak hamurlu lastiklerinin avantajıyla Hamilton’ı geride bıraktı.

Kalan bölümde rahat bir yarış çıkaran ve en hızlı tur zamanına da imza atan Verstappen, peş peşe dördüncü, sezonun 10’uncu, kariyerinin 30. yarış birinciliğine ulaştı. Mercedes’ten George Russell, Verstappen’in 4 saniye arkasında ikinci, Ferrari’den Charles Leclerc ise liderin 10.9 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Max Verstappen’in Lewis Hamilton’ı geçerek liderliği aldığı anlar:

Lastiği battaniyede unutan Ferrari pit ekibi gene bildiğiniz gibi:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

1. Antrenman Turları 
9 Eylül Cuma,
TSİ 15.00-16.00

2. Antrenman Turları
9 Eylül Cuma,
TSİ 18.00-19.00

3. Antrenman Turları
10 Eylül Cumartesi,
TSİ 14.00-15.00

Sıralama Turları
10 Eylül Cumartesi,
TSİ 17.00

F1 İtalya-Monza GP
11 Eylül Pazar,
TSİ 16.00

Sezonun 17. yarışı Singapur Grand Prix’si, 2 Ekim Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.