Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 19. etabın ardından – Mads Pedersen’in üçüncü zaferi

İspanya Bisiklet Turu’nun 19. etabını Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen kazandı. 

İspanya Bisiklet Turu’nun, Talavera de la Reina – Talavera de la Reina arasında koşulan, 138.3 kilometre uzunluğundaki 19. etabını Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen kazandı. Sprint finişi ile biten etapta üçüncü kez etap galibiyetine giden Pedersen’in ardından, Bahrain-Victorious takımından 23 yaşındaki Britanyalı bisikletçi Fred Wright ikinci olurken, Alpecin-Deceuninck takımından 29 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Gianni Vermeersch üçüncü sırayı aldı. Genel klasmanda ise herhangi bir fark meydana gelmezken, Remco Evenepoel liderliğini sürdürdü.

19. etabın profili

Etabın son 51 kilometresinde yaşananlar

51 kilometre kala: Kaçıştaki üç lider için fark 50 saniyeye kadar indi. Şimdi sırada 9.3 kilometre uzunluğunda %5.6 eğime sahip ikinci kategori tırmanış bölümü var. Trek-Segafredo takımı Bahrain-Victorious takımına pelotonda yardım etmeye başladı.

49 kilometre kala: Kaçıştaki üçlü Mikel Landa’nın temposuyla yakalanıyor. 7 kilometre daha tırmanış bölümü var.

42 kilometre kala: Richard Carapaz zirvedeki puanı alıyor ve Dağların Kralı mayosunda 50 puana yükselerek avantajını arttırıyor. 

30 kilometre kala: Trek-Segafredo, Bahrain-Victorious ve Movistar sprinterleri için pelotonda tempoyu belirleyen takımlar oluyor. 

20 kilometre kala: Trek-Segafredo takımından Mads pedersen su ve yiyecek almak için takım arabasına gidiyor. Bugün üçüncü etap galibiyeti için sprintini atacak. 

15 kilometre kala: Trek-Segafredo takımından Kenny Elissonde, Movistar takımının önünde tempoyu belirleyen isim oluyor. 

10 kilometre kala: Mads Pedersen etap galibiyetine gidecek gibi gözüküyor. Yalnızca 60 kişinin kaldığı pelotonda Teunissen ve Wright ile birlikte kalan üç sprinterden birisi.

5 kilometre kala: Sayıca azalmış pelotonda Quick-Step Alpha Vinyl takımı kırmızı mayolu Remco Evenepoel’u korumak için öne çıkıyor. Tempo da düşmeye başladı, Pedersen, Teunissen ve Wright arasında üçlü bir yarış olacak gibi.

Son kilometre: Ineos Grenadiers takımı 3 kilometre çizgisi geçildiğinden beri pelotona liderlik ediyor. Jumbo-Visma takımı ve Pedersen için iyi pozisyon almaya çalışan Trek-Segafredo takımı da orada. Mads Pedersen sprint finişinde yaptığı atakla etap galibiyetine gidiyor. Danimarkalının bu yılki üçüncü etap galibiyeti ve yeşil mayo klasmanında da uzak ara lider. Fred Wright ikinci sırayı alıyor. Gianni Vermeersch de podyumun son halkası oluyor. Genel klasmanda ise herhangi bir değişik olmadı. Remco Evenepoel son iki etaba iki dakikanın üzerinde bir avantajla gidiyor. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

19. etabın özeti:

19. etabın ardından genel klasman ilk 10:

19. etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugün, Moralzarzal – Puerto de Navacerrada arasında koşulacak, 181 kilometre uzunluğundaki 20. etap ile devam edecek. 

19. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.