Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 20. etabın ardından – Richard Carapaz’ın üçüncü zaferi – Remco Evenepoel şampi

İspanya Bisiklet Turu’nun 20. etabını Ineos Grenadiers takımından 29 yaşındaki Ekvadorlu bisikletçi Richard Carapaz kazandı. Remco Evenepoel ise son etap öncesinde genel klasman şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi. 

İspanya Bisiklet Turu’nun, Moralzarzal – Puerto de Navacerrada arasında koşulan, 181 kilometre uzunluğundaki 20. etabını Ineos Grenadiers takımından 29 yaşındaki Ekvadorlu bisikletçi Richard Carapaz kazandı. Etap galibiyetiyle birlikte Dağların Kralı klasmanında da liderliği garantileyen Carapaz’ın ardından, DSM takımından 22 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Thymen Arensman ikinci sırayı aldı. UAE Team Emirates takımından 19 yaşındaki İspanyol bisikletçi Juan Ayuso ise üçüncülüğü elde etti. Quick-Step Alpha Vinyl takımından genel klasman lideri 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel ise altıncı sırayı elde etti. Remco, Madrid’de koşulacak son etap öncesinde genel klasman şampiyonluğu büyük ölçüde garantiledi. 

20. etabın profili:

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar:

46 kilometre kala: %6.8 eğime sahip, 9.2 kilometre uzunluğundaki Vuelta’nın sondan bir önceki tırmanışı başlıyor. 

41 kilometre kala: Sergio Higuita ve Louis Meintjes ile birlikte Richard Carapaz etaba liderlik ediyor. Pelotonda ise Movistar takımı tempo yapıyor. 

39 kilometre kala: Mas ve Evenepoel’un yanı sıra üç UAE Team Emirates bisikletçisi, Arensman ve Miguel Angel Lopez’den oluşan kırmızı mayo grubu sadece yedi kişiye düştü. 

37 kilometre kala: Carapaz zirveyi geride bırakıyor. Dağların Kralı mayosu yarın yarışı bitirdiği sürece onun olacak. 

29 kilometre kala: Carapaz ve Meintjes etaba liderlik etmeye devam ediyor. Nibali, Gesink ve Valverde’nin liderlik ettiği gruba karşı 25 saniyelik avantajları var.

20 kilometre kala: Kırmızı mayo grubunda herhangi bir hareketlilik yok. Carlos Rodriguez ve Ben O’Connor da gruba tekrardan katıldı. 

12.5 kilometre kala: 10.5 kilometre uzunluğundaki Vuelta’nın son tırmanışı başlıyor.

10 kilometre kala: Alejandro Valverde kariyerinin son büyük turunda Enric Mac için çalışıyor. Etabın lideri Carapaz ve Higuita’nın 42 saniye avantajı devam ediyor. 

6.5 kilometre kala: Carapaz için fark 20 saniyenin altına indi. Etap galibiyeti için şimdi adeta bir zamana karşı yarışında. 

3 kilometre kala: Arensman favoriler grubundan ayrılarak atağını yapıyor. Etap galibiyetini ya da genel klasmanda 1-2 basamak yükselebilmek için şansını deniyor. 

Son kilometre: Dağların Kralı mayolu Richard Carapaz etap galibiyetine gidiyor. Arensman 8 saniyelik farkla ikinci, Juan Ayuso da 13 saniye farkla üçüncü sırayı alıyor. Remce Evenepoel da son etap öncesinde büyük ölçüde genel klasman şampiyonluğunu elde ediyor. 

Son kilometrede yaşananlar:

20. etabın özeti:

20. etabın ardından genel klasman ilk 10:

20. etabın ardından klasman liderleri:

Remco Evenepoel: “İspanya Bisiklet Turu’nu kazanmak inanılmaz. Sağlıklı olarak başladığım ilk büyük turdu. Quick-Step CEO’su Patrick Lefevere ve takım için ilk büyük tur kazanan isim olmaktan mutluyum. Ülkem, takım arkadaşlarım, ailem ve nişanlım için… “

Tur bugün, Las Rozas – Madrid. Paisaje de la Luz arasında koşulacak 96.7 kilometre uzunluğundaki 21.  etap ile sona erecek.

21. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.