Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu sona erdi: Remco Evenepoel genel klasman şampiyonu!

İspanya Bisiklet Turu sona erdi. 21. ve son etabı UAE Team Emirates takımından 27 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Juan Sebastian Molano kazandı. Quick-Step Alpha Vinyl takımından 22 yaşındaki Belçikalı Remco Evenepoel ise genel klasman şampiyonu oldu. 

İspanya Bisiklet Turu’nun, Las Rozas – Madrid. Paisaje de la Luz arasında koşulan 96.7 kilometre uzunluğundaki 21. ve son etabını, UAE Team Emirates takımından 27 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Juan Sebastian Molano kazandı. Trek-Segafredo takımından yeşil mayolu 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen ikinci sırayı alırken, UAE Team Emirates takımından 28 yaşındaki Alman bisikletçi Pascal Ackermann üçüncülüğü elde etti. Quick-Step Alpha Vinyl takımından 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel ise genel klasman şampiyonu oldu.

21. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: Etabın lideri Alejandro Valverde’nin pelotona karşı 1 dakikalık avantajı bulunuyor. Genel klasman ikincisi Enric Mas atağa kalkıyor.

45 kilometre kala: Ara sprint kapısında Rodriguez bonus saniyeleri alabilmek için hamlesini yapıyor. Genel klasmanda Arensman’ın yalnızca 1 saniye gerisinde. Enric Mas sprinti kazanıyor ve yeşil mayo sıralamasında üçüncü sıraya yükseliyor.

40 kilometre kala: Luke Plapp ve Julias Johansen 10 saniyelik farkla etap liderliğini elde ediyor. Marc Soler ise Vuelta’nın en savaşçı bisikletçisi seçildi.

30 kilometre kala: Plapp ve Johansen’in peloton karşı avantajları 18 saniyeye yükseldi. 

22 kilometre kala: Plapp ve Johansen’in avantajı 22 saniyeye kadar çıktı. Trek-Segafredo Kenny Elissonde’nin önderliğinde pelotonda tempo yapıyor.

10 kilometre kala: Plapp ve Johansen’in liderliği 24 saniyeye kadar yükseldi. Alpecin-Fenix takımı onları geri getirmek için çalışıyor.

5 kilometre kala: Plapp ve Johansen’in avantajı diğer takımların da öne gelerek çalışmasıyla birlikte 12 saniyeye kadar indi.

Son kilometre: Plapp ve Johansen son kilometrede yakalanıyor. Sprint finişine gidiyoruz. UAE Team Emirates takımından Juan Sebastian Molano sprint finişinde etap galibiyetini alıyor. Yeşil mayolu Mads Pedersen ikinciliği alırken, Pascal Ackermann üçüncü oluyor. 

Son kilometrede yaşananlar:

Huzurlarınızda genel klasman şampiyonu Remco Evenepoel:

21. etabın ardından genel klasman ilk 10:

La Vuelta 2022’nin klasman şampiyonları:

Remco Evenepoel 1977 yılının ardından İspanya Bisiklet Turu’nu kazanan ilk Belçikalı oldu:

Remco Evenepoel’un paylaşımı:

42 yaşında büyük turlara veda eden Alejandro Valverde’nin başarılarla dolu kariyeri: (32 büyük tur, 2009 İspanya Bisiklet Turu şampiyonluğu, büyük turlarda üç podyum, 17 etap galibiyeti)

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.