Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yol haritası 24 Eylül’de açıklanacak – HDP: “Kilit parti konumumuzu güçlendireceğiz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek ve Özgürlük İttifakı ilkelerinin ve yol haritasının 24 Eylül’de İstanbul’da açıklanacağını duyurdu. HDP, cumhurbaşkanlığı adaylığında isimden çok ilkelerin ön planda olduğunu, hiçbir adaya mecbur olmadıklarını ve “tek adam rejimini bitirmenin yolu yeni tek adamları dayatmak” olmadığını ve demokratikleşmenin esas alınması gerektiğini açıkladı.

HDP, 10-11 Eylül tarihlerinde yapılan parti meclisi toplantılarının sonuç bildirgesini bugün (12 Eylül) açıkladı. Bildirgede, HDP ile birlikte Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nden (TÖP) oluşan ittifaka ilişkin “Bizler üçüncü yolu esas alarak bir yandan Kürt sorununda demokratik çözümü ve inançlara uygulanan ayrımcılığı ortadan kaldırmayı, diğer yandan ise emeğin özgürlüğünü ve toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan bir yaklaşımı örgütlüyoruz” denildi.

Adaylık tartışmalarına eleştiri

HDP’nin seçim hazırlıklarını hızlandırmaya karar verdiğinin belirtildiği bildirgede, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin şu görüşlere yer verildi:

“İsimler veya partiler yerine ilkeleri esas alan siyasetimizin, aksi yönde tutum sergileyen hiçbir adaya mecbur olmadığını bir kez daha deklare ediyoruz. Tek adam rejimini bitirmenin yolu yeni tek adamları dayatmak değildir, demokratikleşmeyi esas alarak kapsayıcı bir siyaset tarzını var etmektir.”

Millet İttifakı kapsayıcılıktan uzak ve ürkek”

HDP bildirgesinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı eleştirilerek siyasetin ”bu ikilem arasına sıkıştırılamayacağı” şu sözlerle vurgulandı:

Demokrasi ve milliyetçilik ikileminde, demokrasiyi dışlayanlarla, kendi küçük siyasi ikballerini halkların ikbalinin önüne koyanlarla HDP’nin aynı masada olması beklenemez. Millet İttifakı’nın kapsayıcılıktan uzak ve ürkek tavrı, AKP-MHP ittifakının siyasi tuzağına düşme anlamına gelmektedir. Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi önemde olduğu mevcut süreçte, parti olarak siyasi ve örgütsel tahkimatımızı büyüterek kilit parti konumumuzu güçlendireceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.