Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP öncülüğünde kurulacak üçüncü ittifak son aşamaya geldi, yol haritası eylül ayında açıklanacak

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) temsilcileri, TİP’in ev sahipliğinde İstanbul Kadıköy’de bir araya geldi. Toplantının ardından kamuoyuyla paylaşılan yazılı açıklamada, ittifakın yol haritasının eylül ayında açıklanacağı duyuruldu.

HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen altı siyasi partinin ittifak çalışmalarında son aşamaya gelindi. TİP’in ev sahipliğinde bugün (25 Ağustos) yapılan toplantının ardından yazılı bir açıklama paylaşıldı. Açıklamada, ittifakın yol haritasının eylül ayında duyurulacağı belirtilerek, “Eşitlik ve güçlü demokrasi temelinde değişim mücadelesini ortaklaştıracak bu ittifakın mücadele ilkelerini, siyasal program çerçevesini, seçimler öncesini ve sonrasını kapsayan yol haritasını eylül ayında kamuoyuyla paylaşma kararına vardık” denildi.

“Zulmün düzenine karşı hep birlikte başaracağız”

İttifakı bir “mücadele arkadaşlığı” olarak tanımlayan siyasi partiler yurttaşlara da ittifakı desteklemeleri için çağrıda bulundu: “İnsanca çalışılacak ve yaşanacak bir düzen için; halkın egemenliğine dayanan bir güçlü demokrasi için; Kürt sorununda barışçıl ve demokratik bir çözüm için; kadınlar, gençler ve dezavantajlı grupların eşitliği ve özgürlüğü için; doğanın ve kültürel varlıklarımızın korunması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Çağrımız tüm emekçilere, demokrasi, hak, hukuk, özgürlük, eşitlik mücadelesini yürüten bütün toplumsal hareketler, kurum, kuruluş ve yurttaşlaradır. Herkesi bu anlayış ve çağrı doğrultusunda ortak ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Tek adam iktidarına, sermayenin ve zulmün düzenine karşı hep birlikte başaracağız.”

TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, EHP Sözcüsü Özge Akman ile Merkez Komite üyesi Hakan Öztürk; EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan; HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar; SMF Sözcüsü Barış Kayaoğlu ile MYK üyeleri Mahir Gürz, Erdal Ataş; TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün; TÖP Sözcüsü Perihan Koca, Sözcüler Kurulu üyesi Pelin Kahiloğulları ile TÖP MK üyesi Tamer Doğan katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.