Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: İtalya-Monza GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16. yarışı, İtalya’nın moda başkenti Milano’nun kuzeydoğusundaki Monza şehrindeki 5,793 kilometrelik Autodromo Nazionale Monza Pisti’nde 53 tur üzerinden pazar (11 Eylül) günü koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun 16. yarışı İtalya’nın ev sahipliğindeki Monza Pisti’nde düzenlendi. Pole pozisyonundaki Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, startta liderliğini korudu. Yarışa yedinci cepten başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ise beşinci turda ikinciliğe yükseldi.

Red Bull pilotu Max Verstappen’in 7.’likten, 2.’liğe yüselişi:

İlk sıradaki Leclerc, Aston Martin’den Sebastian Vettel’in aracının 12. turda arızalanması sonucu devreye giren sanal güvenlik aracı uygulaması sırasında “pit stop” gerçekleştirdi. Pistte kalmayı tercih eden sürücülerden Verstappen liderliğe, Mercedes’ten George Russell ise ikinciliğe yerleşti.

26. turda ilk “pit stop”unu yapan Verstappen, Leclerc’in 10 saniye arkasında ikinci sırada mücadeleye döndü. Bitime 20 tur kala yumuşak hamurlu lastiklere geçen Leclerc, farkı umduğu gibi kapatamadı ve lider Verstappen’e 16 saniyeden fazla yaklaşamadı.

Leclerc, McLaren’den Daniel Ricciardo’nun otomobilinin 47. turda arızalanması sonucu güvenlik aracının piste girmesiyle umutlandı. Fakat kalan turlarda pist temizlenemediği için yarış güvenlik aracı eşliğinde sona erdi.

Verstappen böylece peş peşe veşinci, sezonun 11’inci, kariyerinin 31. yarış birinciliğine ulaştı. Leclerc ikinci, Russell ise üçüncü oldu.

Lewis Hamilton’ın iki pilotu avladığı anlar:

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 koltuğuna ilk oturuşunda puan ile tanışan Nyck de Vries’ı tüm pilotlar tebrik etti:

Evinde yarışan Ferrari’yi “Tifosiler” yalnız bırakmadı:

Formula 1 İtalya-Monza GP’nin ilk 10’u:

Puanını 335’e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Verstappen, en yakın takipçisi Leclerc ile arasındaki farkı 116 puana yükseltti.

Formula 1 markalar klasmanı:

Sezonun 17. yarışı Singapur Grand Prix’si, 2 Ekim Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.