Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netanyahu’dan kafa karıştıran tweet: “1+1=4”

Geçtiğimiz yıl kurulan koalisyon hükümetinin dağılmasının ardından dört yılda beşinci kez sandık başına gidecek olan İsrail’de, eski başbakanlardan Binyamin Netanyahu’nun attığı bir tweet ülkede alay konusu haline geldi.

Geçtiğimiz yıl kurulan koalisyon hükümetinin haziran ayında dağılmasının ardından dört yılda beşinci kez seçime gidecek olan İsrail’de siyasetin gündemi yoğun. 

Bu yoğun gündemin arasında İsrail’de en uzun süre görev yapan başbakan unvanını elinde bulunduran eski başbakanlardan Binyamin Netanyahu’nun dün (11 Eylül) Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj alay konusu oldu.

Netanyahu’nun “1+1=4” ile ne anlatmak istediği ise daha sonra belli oldu. Netanyahu’ya destek veren Likud Partisi mensuplarının da bu paylaşımı retweet etmesinin ardından verilmek istenen mesajın “her Likud seçmeni bir Likud seçmeni daha getirirse, dört yıllık istikrarı yakalarız” olduğu anlaşıldı.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.