Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak” tartışmaları sürerken  Kılıçdaroğlu, Akşener ve Yavaş bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, dokuz ay sonra bugün “Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli” toplantısında bir araya geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün (14 Eylül) “Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli” toplantısında Ankaralı çiftçilere yapılan destekleri anlatan ve bini aşkın çiftçinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Üç başkan, en son 13 Aralık 2021’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Başkent Yeni Otobüsleri ile Buluşuyor” programında bir araya gelmişti. Ondan önce ise, 17 Eylül 2021’de İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’un oğlu İlteriş Ergun ile Almaş Bakiyev’in düğün törenine katılarak fotoğraf vermişlerdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener en son 28 Ağustos’ta yapılan “Altılı masa” toplantısında yan yana gelmişti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye Bakanlık verilebilir” tartışması ve Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının ardından ikili ilk kez bir araya geldi.

Liderler, Ankara Klübü Seymenlerinin hüdayda oyununu izledi. Seymenlerin gösterisinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te kırsal kalkınma için yapılanları şöyle anlattı: 

“Doğan eksiklikleri, belediyemizin imkanlarıyla kapattık”

“Üç yılda 680 milyon lira yatırımla, 33 bin üreticimize toplamda dört milyar 446 milyon liradan fazla gelir sağladık. Sayın Genel Başkanımız ‘Her yıl çiftçilere milli gelirin en az yüzde bir oranında destek verilir. Bu parayı vermediler’ demişti. İşte biz buradan doğan eksiklikleri, Belediyemizin imkânlarıyla kapatarak çiftçimize destek olduk, bundan sonra da artırarak destek olmaya devam edeceğiz.” 

“Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı övdü ve Yavaş’ın ayrımcılık yapmadan hizmetlerini Ankara’ya sunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Başkan’ın yaptığı güzel bir şey daha var. Bir çiftçi arkadaşım söyledi, ‘Ayırt etmeden herkese hizmet ediliyor.’ Evet, vatandaşlar arasında ayrımcılık olmayacak. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Oy verir vermez, o onun tercihidir. Ama siyaset kurumu, o kişiye hizmet götürmek zorundadır, sorununu çözmek zorundadır. Beraber, kucaklamak zorundadır. Var olan sorununu çözdükten sonra onu kucaklamak, dinlemek zorundadır. Yeni bir iklime, anlayışa, birlikte yaşama anlayışına, yeni bir sevgiye hepimizin ihtiyacı var.”

“Biz, yeniden köylüyü bu milletin efendisi yapmaya kararlıyız”

Kılıçdaroğlu, seymenlerin gösterisinde yer alan hüdayda oyunun başındaki müziğin hüzünlü olduğunu belirterek, hüdaydayı Milli Kurtuluş Savaşı sürecindeki düzene ve heyecana bağladığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Başlangıçta kaygılar, hüzünler vardı, ama daha sonra Milli Kurtuluş Savaşı ve bağımsız bir Türkiye vardı. Dolayısıyla hüdayda deyince hep Türkiye Cumhuriyeti tarihinin akışı geçer gözlerimin önünden. Ben, bütün üretici kardeşlerime, alın teri döken kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal, ‘Köylü milletin efendisidir’ demişti. Biz, yeniden köylüyü bu milletin efendisi yapmaya kararlıyız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.