Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’da açık artırmada satılan bavulun içinden ceset parçaları çıkmıştı: Şüpheli kadın, Güney Kore’de yakalandı

Yeni Zelanda’da yaşayan bir ailenin açık artırma ile satın aldığı bavulun içinden ceset parçaları çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten polisler, cesetlerin iki çocuğa ait olduğunu belirlemişti. Cesetler ile bağlantılı olduğu düşünülen bir kadın Güney Kore’de gözaltına alındı. Yetkililer, kadının Yeni Zelanda’ya iadesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Yeni Zelanda’nın Auckland kentinde bir çiftin depodan açık artırma ile satın aldığı bavulların içinden yedi ve 10 yaşlarında iki çocuk cesedi çıkmıştı. Cesetler ile bağlantılı olduğu düşünülen bir kadın Güney Kore’de gözaltına alındı. Yeni Zelandalı yetkililer, kadının Güney Kore’den iadesi için başvuruda bulunduğunu aktardı.

Yeni Zelanda polisi, 40 yaşındaki bir kadının cinayet şüphesi ile soruşturulduğunu ve kadının Güney Kore’de tespit edildiğini söyledi. Üç hafta süren araştırmaların sonunda kadın Güney Kore’de tespit edildi ve tutuklanması için Interpol’den arama emri çıkarıldı. Bugün sabah saatlerinde Güney Kore’deki Ulsan şehrindeki bir apartman dairesinde saklanan kadın gözaltına alındı.

Yeni Zelanda polisi, bavulların içinden çıkan cesetlerin yıllarca saklandığını ve cesetlerin yedi ve 10 yaşındaki iki çocuğa ait olduğunu söyledi. Yetkililer, ailenin, birkaç yıl Auckland’da yaşadığını ve çocukların babalarının daha önce hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, şüphelinin ağustos başlarında bir depoyu ziyaret ederek bir römork dolusu bavul ve teçhizat aldığını söyledi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.