Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 15. yarışı İspanya GP başlıyor

MotoGP’de 2022 takviminin 15. yarışı pazar (18 Eylül) günü İspanya’nın ev sahipliğinde, 5.1 kilometrelik MotorLand Aragon Pisti’nde 23 tur üzerinden koşulacak.

MotorLand Aragon Pisti

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 14. ayağı 4 Eylül tarihinde San Marino’nun Misano World Circuit Marco Simoncelli Pisti‘nde düzenlenmişti. Yarışı hatırlarsak bitiş çizgisini rakiplerinin önünde geçen Francesco Bagnaia, üst üste dört, bu sezon altı, kariyerinin ise 10. galibiyetine ulaşmıştı. Liderin 0.034 saniye gerisinde Gresini’den Enea Bastianini ikinci, Bagnaia’nın 4.212 saniye arkasında İspanyol Maverick Vinales ise üçüncü sırayı almıştı.

MotoGP’de şu ana kadar Ducati Lenovo’dan Francesco Bagnaia altı, Gresini’den Enea Bastianini ve Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo üçer, Red Bull KTM’den Miguel Oliveira ve Aprilia’dan Aleix Espargaro birer yarış galibiyeti elde etti.

Francesco Bagnaia’nın damalı bayrağı gördüğü anlar:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun 16. yarışı Japonya Grand Prix’si, 25 Eylül Pazar günü koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.