Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden ile görüşecek mi: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD programı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın Semerkand şehrinde katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nin ardından Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmalarına katılmak için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentine gitti. Erdoğan’ın New York ziyareti kapsamında bazı ikili görüşmeler de yapması bekleniyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün süren Özbekistan ziyaretinin ardından ABD’nin New York şehrine geldi. Erdoğan, üç gün sürecek ABD ziyareti kapsamında 77. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılacak ve birtakım temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye’nin Vaşington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan karşıladı. Erdoğan’a ABD ziyaretinde şu isimler eşlik ediyor: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik.

ABD programının detayları

Erdoğan 20 Eylül’de BM Genel Kurulu’na hitap edecek. Pek çok devlet başkanıyla ikili görüşmelerde bulunması beklenen Erdoğan, ABD’deki Türk sivil toplum kuruluşlarının ve uluslararası kuruluşların temsilcileriyle de görüşecek. Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın heyet başkanları onuruna vereceği resepsiyona katılması da bekleniyor.

Biden ile görüşme olacak mı?

Reuters haber ajansı, Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşebileceğini yazmıştı. Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Ankara ile Vaşington’un olası bir görüşme için temas halinde olduğunu belirtmişti.

Türkevi’nde kalacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki ABD ziyaretlerinden farklı olarak otelde değil, geçen yıl açılan Türkevi’nde kalması bekleniyor. Türkevi binası, Erdoğan’ın 2021’deki New York ziyareti kapsamında sekiz yıl sonra yeniden faaliyete geçmişti. Binanın açılış duasını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yapmış ve açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Gururluyuz çünkü New York’un siluetine tarihi ve geleneksel mimarimizin güzelliklerini ve zarafetini yansıtıyoruz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.