Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kraliçe II. Elizabeth’in tabutuna yaklaşmaya çalışan kişi yaka paça gözaltına alındı

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in tabutuna yaklaşmaya çalışan bir kişi, görevliler tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı. Yaşananlar salonda bulunanlar tarafından endişeyle izlendi.

İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth’in naaşı Londra’daki Westminster Salonu’nda ziyaretçilere açıldı. 9 Eylül’de hayatını kaybeden Elizabeth’in tabutunu görmek için uzun kuyruklar oluştu. Dün akşam yerel saat ile 22:00 civarında ise salonda büyük bir koşuşturma yaşandı. Elizabeth’in naaşına yaklaşmaya çalışan bir kişiye güvenlik güçleri müdahale etti. Polisler bu kişiyi yaka paça salondan dışarı çıkararak gözaltına aldı.

Metropolitan Polisi, yaşananlar nedeniyle salon içindeki canlı yayının bir süre durdurulduğunu açıkladı. Emniyetin açıklamasında ise “Bir kişi Kamu Düzeni Yasası’na aykırı hareket ettiği için gözaltında tutuluyor” ifadelerine yer verildi.

Kraliçe II. Elizabeth’in tabutu, 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze törenine kadar Westminster Salonu’nda kalacak. Kraliçenin cenaze törenine dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanları katılacak.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.