Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’in Ankara’da üçüncü günü: Zeytin’e memleketin halini sordu, Erdoğan’a “Hahaha” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki esnaf ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Seçimleri kazanmakla ilgili endişemiz yok çünkü alternatif yok” sözlerine, “Hahaha” diyerek cevap verdi. Bir dükkanda karşılaştığı ve ülkenin halini sorduğu “Zeytin” adlı papağanın bu soruya kafasını çevirmesi Akşener’i güldürdü.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara’daki esnaf ziyaretlerinin üçüncü gününde Çankaya ilçesinin Bahçelievler semtindeydi. Parti otobüsüyle ziyarete başlayacağı caddeye gelen Akşener, Bahçelievler’de yoğun ilgiyle karşılandı. Akşener, ziyaret ettiği dükkanlarda esnafa işlerinin nasıl gittiğini, geçim dertlerini, vatandaşın alım gücünü sordu.

Erdoğan’ın “Alternatif yok” sözüne, Akşener’den cevap: “Hahaha”

Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Amerikan PBS kanalına verdiği söyleşide “Seçimleri kazanmakla ilgili endişemiz yok çünkü alternatif yok” sözlerine, “Hahaha” diyerek cevap verdi.

Bileklik verdi, soruya cevap vermedi

Bir takı dükkanına giren Akşener, esnafın sağladığı istihdamın öneminden bahsetti. Kendisine bileklik hediye etmek isteyen dükkan sahibine parasını vereceğini söyleyen Akşener, bilekliği orada bulunan kadınlardan birine vermek istedi. Akşener, bilekliği hediye ettiği ATV muhabirinin “İYİ Partili milletvekillerinin CHP’li belediyelerden aldığı ihalelere ne diyorsunuz” sorusuna gülmekle yetindi. 

Papağan Zeytin’e hal hatır sorusu

Bir dükkanda bulunan papağan Zeytin, Akşener’in dikkatini çekti. “Merhaba, nasılsın” diye selam verdiği Zeytin’e Akşener, “Türkiye hakkında ne düşünüyorsun” diye sordu, çalışanlardan “Karamsar” cevabını aldı.

Akşener’den gençlere nikah şahitliği sözü

Kendisini karşılamak isteyenlerin sorunlarını dinleyen Akşener, evlenmek istediklerini söyleyen iki gence nikah şahitleri olma sözü verdi ve “Nikahı Ankara’da yapın, beni mutlaka çağırın” dedi. Akşener, partililere gençlerle iletişime geçmelerini söyledi.

“Soru almıyorum, çünkü…”

Akşener’in ziyaret ettiği esnaf, faturaları, kiraları çok artarken satışlarının düştüğünden yakındı. Bir giyim dükkanında iki çalışanla konuşan Akşener, kaç çocuk sahibi olduklarını, okul çağındaki çocuklarının tableti olup olmadığını sordu. Vatandaşın alım gücünü anlamak için bu soruları sorduğunu belirten Akşener şunları söyledi:

Çocuklar EBA’ya iki sene internetten girdi, evlerinde tabletleri yok. Bundan iki buçuk yıl evvel iki asgari ücret maaşıyla ev alma imkanı varken, bugün bu imkan bitti. 50 bin TL aylık geliriniz olsa alamazsınız, arabayı belki. Biz bu farklılıkları gösterip bu arkadaşlarımızın sesi olabilirsek, sizlerin de sesi olmuş oluruz. Genç olanlarınız var, düğün yapmaya kalkacaksınız, borçları nasıl ödeyeceksiniz? Bu dükkanların içinde günlük siyasi alana kaymama nedenim bu sesin duyulmasını sağlamak. Soru almamamı hoş görün.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.