Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den Altılı Masa yorumu: “Ben her şeyden feragat ettim”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında Altılı Masa’yı kastederek “Boşuna bir araya gelmediğinizi düşünüyoruz, bir şey çıkması lazım” diyen bir yurttaşa, “Ben kişisel olarak her şeyden feragat ettim” diye yanıt verdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (20 Eylül) Ankara’nın Keçiören ilçesinde esnafı ziyaret etti. Öncesinde kendisini karşılayan yurttaşlara hitap eden Akşener’in gündeminde günden güne derinleşen ekonomik kriz vardı. Ekonomi politikaları nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi eleştiren Akşener, şunları söyledi:

“Türkiye’nin her türlü borcunu altın, dolar ve euro ile yaptılar. Ekonomiyi doğru dürüst yönetemediler. Biliyorsunuz ordinaryus profesör, büyük ekonomist, başkomutan, büyük tarihçi, tıp doktoru, Nobellik ekonomist, sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi dedi ki ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç.’ Ayvayı yedik hep beraber. Şimdi doların yükselmesini engellemek amaçlı kur korumalı mevduat açıldı, 75 milyar lira cebinizden çıktı.”

Sosyal konut projesine eleştiri

Akşener, Erdoğan’ın 13 Eylül’de duyurduğu ve yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğu sosyal konut projesine ilişkin ise şöyle konuştu: 

“Mantık olarak doğru ama anlatılmayan bir yanı var.  Ne kadar ödeyeceğiniz belli değil. Dini olarak da yanlış, siyasi olarak doğru olabilir ama mali olarak yanlış. Çünkü neyi aldığını, ne kadar ödeyeceğini vatandaş bilmek zorundadır. Onu söylemek zorundasınız. Bakın, projeye söyleyecek sözümüz yok. Onlara düzeltmeleri için her türlü imkânı sunacağız. Düzeltmedikleri takdirde biz geleceğiz, o projeyi yapacağız ve fakirin eline ödeyebileceği şekilde ev teslim edeceğiz. “

Yurttaşın gündeminde seçim var

İktidarı, demokrasiyle ve sandıkta göndermek üzere yola çıktıklarını söyleyen Akşener, “Bir hanımefendi bana ‘Bunları emekli mi edeceksiniz, EYT’li mi yapacaksınız? diye sordu bugün. Dedim ki  ‘EYT’li yapacağız’. Çünkü o EYT’lilerin çektiklerini anlasınlar” diye konuştu. Daha sonra Keçiören’deki dükkânları gezmeye başlayan Akşener’in yoluna çıkan emekli bir öğretmen kendisine seslenip “Altılı Masa’ya sahip çıkın. Vatana sahip çıkın. Atatürk’ün meclisine sahip çıkın” diye konuştu. 

“Kişisel olarak her şeyden feragat ettim”

Esnaf ziyareti sırasında da yurttaşların gündemi, hayat pahalılığı ve 2023’te yapılması planlanan seçimlerdi. Akşener, kendisine “Boşuna bir araya gelmediğinizi düşünüyoruz. Güveniyoruz size. Buradan iyi bir şey çıkması lazım” diyen bir işçiye “Ben kişisel olarak her şeyden feragat ettim, ettim ki siz ferah kalasınız. Onun için siz de benim söylediklerimi ciddiye alın” yanıtını verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.