Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 16. yarışı Japonya GP başlıyor

MotoGP’de 2022 takviminin 16. yarışı pazar (25 Eylül) günü Japonya’nın ev sahipliğinde, 4.8 kilometrelik Mobility Resot Motegi Pisti’nde 24 tur üzerinden koşulacak.

Mobility Resot Motegi Pisti

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 15. ayağı 18 Eylül tarihinde İspanya’nın MotorLand Aragon Pisti’nde düzenlenmişti. Yarışı hatırlarsak, üçüncü sıradan başladığı mücadelede liderlik mücadelesini son tura kadar sürdüren Enea Bastianini, son turda yaptığı atakla vatandaşı Francesco Bagnaia’yı geride bırakmış ve bitiş çizgisini ilk sırada geçerek bu sezon dördüncü kez podyumun zirvesine çıkmıştı.

Liderin 0.042 saniye gerisinde Ducati Lenovo’dan Bagnaia ikinci, Bastianini’nin 6.139 saniye arkasında İspanyol Aprilia’dan Aleix Espargaro ise üçüncü sırayı almıştı.

Şampiyona lideri Fabio Quartararo, İspanyol Marc Marquez ile motorlarının temas etmesi sonucu kaza yaparak ilk turda yarış dışı kalmıştı. Olayın ardından motorunun dengesinde sorun yaşayan Marquez, bu kez Takaaki Nakagami’nin aracıyla temas yaşamış ve kazanın ardından iki pilot da yarıştan çekilmişti.

Enea Bastianini’nin damalı bayrağı gördüğü anlar:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.