Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kuruluşu ilan ediliyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün (24 Eylül) kuruluşunu ilan ederek yol haritasını açıklayacak.

HDP’nin öncülüğünde EHP, EMEP, SMF, TİP ve TÖP’ün bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün (24 Eylül) Haliç Kongre Merkezi’nde saat 15.30’da düzenlenecek programla kuruluşunu ilan edecek. Düzenlenecek programda, ittifak içindeki siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve eş genel başkanları konuşma yapacak ve ittifak programının çerçevesi kamuoyuyla paylaşılacak.

Selahattin Demirtaş: “Zorluklar olabilir ama umut da var

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın düzenleyeceği halk buluşmasının afişini “Emek ve Özgürlük İttifakının kararlı yolcularına üstün başarılar diliyorum, yolumuz açık olsun” mesajı ile paylaştı.

Ne olmuştu?

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) temsilcileri, 25 Ağustos’ta TİP’in ev sahipliğinde İstanbul Kadıköy’de bir araya gelmişti. Toplantının ardından kamuoyuyla paylaşılan yazılı açıklamada, ittifakın yol haritasının eylül ayında açıklanacağı duyurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.