Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Annemiek van Vleuten durdurulamıyor: Hollandalı bisikletçi, sağ dirseğindeki kırığa rağmen Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası’nı kazandı

2022 Dünya Kadınlar Yol Bisikleti Şampiyonası’nda 39 yaşındaki Hollandalı Annemiek van Vleuten şampiyon oldu. Yaşayan efsane, 2022’de İtalya, Fransa ve İspanya bisiklet turlarının ardından kırık dirsekle yarıştığı Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası’nda da zafere uzandı.

Avustralya’nın Wollongong kentinde düzenlenen 2022 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonası kadınlar yol yarışında 39 yaşındaki efsane bisikletçi Annemiek van Vleuten şampiyon oldu. 164.3 kilometrelik yarışta, son kilometre içerisinde yaptığı atakla galibiyete giden Hollandalı van Vleuten, bu yıl Fransa, İspanya ve İtalya bisiklet turlarının ardından Dünya Şampiyonası’nda da şampiyon olarak inanılması güç bir başarıya imza attı.

Üstelik van Vleuten, üç gün önce Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası karışık zamana karşı klasmanında yarışırken kaza yapmış ve sağ dirseğinde kırık meydana gelmişti. Dirseğindeki kırığa rağmen sargı ile yarışa katılan Hollandalı efsane yine de şampiyonluğa ulaşarak, 2019’un ardından ikinci kez Dünya Yol Bisikleti Şampiyonu oldu. Van Vleuten ayrıca 2017 ve 2018 yıllarında da zamana karşı Dünya Şampiyonluğunu kazanmıştı. 

26 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Lotte Kopecky ikinci sırayı alırken, 25 yaşındaki İtalyan bisikletçi Silvia Persico üçüncülüğü elde etti.

Annemiek van Vleuten’ın şampiyonluğu böyle geldi:

Annemiek van Vleuten: “Aslında birisinin gelip bunun gerçek olmadığını söylemesini bekliyorum. Kırık dirseğimle sprinte girmem mümkün değildi ve arkadan atak yapmam gerekiyordu. Tek şansım buydu. Tüm gün seleden kalkamadım, sürekli oturmak zorunda kaldım. Tırmanışlarda bacaklarım patladı. Şimdi kariyerimin son yılında dünya şampiyonuyum ve sonuna kadar bunun keyfini çıkaracağım.”

Yarışın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.