2022 Dünya Kadınlar Yol Bisikleti Şampiyonası’nda 39 yaşındaki Hollandalı Annemiek van Vleuten şampiyon oldu. Yaşayan efsane, 2022’de İtalya, Fransa ve İspanya bisiklet turlarının ardından kırık dirsekle yarıştığı Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası’nda da zafere uzandı.
Avustralya’nın Wollongong kentinde düzenlenen 2022 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonası kadınlar yol yarışında 39 yaşındaki efsane bisikletçi Annemiek van Vleuten şampiyon oldu. 164.3 kilometrelik yarışta, son kilometre içerisinde yaptığı atakla galibiyete giden Hollandalı van Vleuten, bu yıl Fransa, İspanya ve İtalya bisiklet turlarının ardından Dünya Şampiyonası’nda da şampiyon olarak inanılması güç bir başarıya imza attı.
Üstelik van Vleuten, üç gün önce Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası karışık zamana karşı klasmanında yarışırken kaza yapmış ve sağ dirseğinde kırık meydana gelmişti. Dirseğindeki kırığa rağmen sargı ile yarışa katılan Hollandalı efsane yine de şampiyonluğa ulaşarak, 2019’un ardından ikinci kez Dünya Yol Bisikleti Şampiyonu oldu. Van Vleuten ayrıca 2017 ve 2018 yıllarında da zamana karşı Dünya Şampiyonluğunu kazanmıştı.
26 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Lotte Kopecky ikinci sırayı alırken, 25 yaşındaki İtalyan bisikletçi Silvia Persico üçüncülüğü elde etti.
Annemiek van Vleuten’ın şampiyonluğu böyle geldi:
What. A. Win. 🤯
— Cycling on TNT Sports (@cyclingontnt) September 24, 2022
Annemiek van Vleuten is 2022 World Champion 👏🏆#Wollongong2022 pic.twitter.com/9ienUbOkRA
Annemiek van Vleuten: “Aslında birisinin gelip bunun gerçek olmadığını söylemesini bekliyorum. Kırık dirseğimle sprinte girmem mümkün değildi ve arkadan atak yapmam gerekiyordu. Tek şansım buydu. Tüm gün seleden kalkamadım, sürekli oturmak zorunda kaldım. Tırmanışlarda bacaklarım patladı. Şimdi kariyerimin son yılında dünya şampiyonuyum ve sonuna kadar bunun keyfini çıkaracağım.”
Annemiek van Vleuten: “I was actually waiting for someone to come to me and tell me it's not true. I knew I couldn't sprint with my broken elbow. I had to attack from behind. That was the only chance I had. The pain was hell."…. 1/2 pic.twitter.com/2WmyNiTQ9h
— British Cycle Sport (@VeloUK) September 24, 2022
Yarışın özeti:
Yazan: Yahya Kemal Doğan
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Editör: Doğa Üründül