Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Ben beşli çetelerin adamı değilim, ben lordların, baronların adamı değilim, alın teri dökenlerin yanındayım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (25 Eylül) İzmir’de İzDönüşüm Fabrikası’nın açılışına ve Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm 1. Etap Temel Atma Töreni’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, “Ben beşli çetelerin adamı değilim, ben lordların, baronların adamı değilim, alın teri dökenlerin yanındayım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (25 Eylül) İzmir’de İzDönüşüm Fabrikası’nın açılışına ve Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm 1. Etap Temel Atma Töreni’ne katıldı. Kılıçdaroğlu, fabrikanın açılışında yaptığı konuşmada sokakta çalışan dönüşüm işçilerine seslenerek “Büyük kentlerde yaşayanlar şunu görür. Bir çekçeği vardır çöplerden kağıt, plastik atık toplar. Sigortası yoktur, iş güvencesi yoktur. O gün ne kadar kazanacağı belli değildir. İstikrarlı bir geliri yoktur. Aile yaşamı bile tehlikededir. Dolayısıyla bu insanlara hep sahip çıkmak istemişimdir, örgütlemek istemişimdir” dedi.

Çalışan insanın yanında olacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

“Ben beşli çetelerin adamı değilim. Ben lordların, baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım, alın teri dökenlerin yanındayım. Herkesin karnının doymadığı, fakirin ezildiği, varlıklılara da büyük kaynakların aktarıldığı bir ekonomi düzeni, bir neoliberal ekonomik düzeni asla kabul etmiyorum. Devletin sosyal olması için sizin hakkettiğiniz emeğinizin karşılığının verilmesi lazım aksi halde o devlet sosyal devlet olmaz”.

“Görevimiz icraat makamı olmaktır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de temel atma töreninde 30 Ekim’deki depremin ardından alt ve orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşların devlet desteği alamadığını ve kaygı içinde kaldığını dile getirdi. Soyer, belediye başkanı olmadan önce söz verdiği Aktepe Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçirmekten ve deprem sonrası zor durumda kalan vatandaşlara hizmet etmekten memnun olduğunu vurguladı.

Soyer, “Biz kendimizi hiçbir zaman mazeret makamı olarak görmedik. Koşullar ne olursa olsun bizim görevimiz icraat makamı olmaktır. Hele hele konu anayasal güvence olan konut hakkıysa meseleyi elimiz kolumuz bağlı seyredemezdik” diye konuştu.

“Bütün vatandaşların sorunlarına kilitleneceğiz”

Temel atma töreninde de söz alan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına karşılarına çıkan zorlukları aşma talimatı verdiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim, ‘Asla ve asla mazeret üretmeyeceksiniz, bütün engelleri aşacaksınız ve vatandaşa hizmet edeceksiniz’. Bu çerçevede çalışıyorlar. Onların yapamadığını belediye başkanı arkadaşlarımız yapıyor.

AK Parti’li vatandaşların yaşadığı yerlerde büyük sıkıntılar var. Göreceksiniz iktidarı aldığımızda Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün vatandaşların sorunlarına kilitleneceğiz ve o sorunları çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.