Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Japonya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Jack Miller gördü

MotoGP’de 2022 takviminin 16. yarışı pazar (25 Eylül) günü Japonya’nın 4.8 kilometrelik Mobility Resot Motegi Pisti’nde 24 tur üzerinden koşuldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 16. ayağı 25 Eylül tarihinde Japonya’nın Mobility Resot Motegi Pisti düzenlendi. Yarışı baştan sona domine eden Avustralyalı pilot Jack Miller, damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sezon podyumun zirvesine çıkan altıncı farklı pilot oldu.

Red Bull’un Güney Afrikalı pilotu Brad Binder, 3.409 saniye farkla ikinciliği, Prima Pramac takımından İspanyol Jorge Martin de 4.136 saniye geriden gelerek üçüncülüğü elde etti. Bu sezon altı yarış kazanan ve Fransız Fabio Quartararo ile şampiyonluk mücadelesi veren İtalyan Francesco Bagnaia, son turda kontrolünü kaybederek yarış dışı kaldı. Bitime dört yarış kala puan farkını 18’e çıkaran lider Quartararo şampiyonluk yolunda avantaj sağladı.

Şu ana kadar Ducati Lenovo’dan Francesco Bagnaia’nın altı, Gresini’den Enea Bastianini’nin dört, Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo üç, Red Bull KTM’den Miguel Oliveira, Aprilia’dan Aleix Espargaro ve Ducati Lenovo’dan Jack Miller’ın ise birer yarış galibiyeti bulunuyor.

Jack Miller’ın damalı bayrağı gördüğü anlar:

Jack Miller, Japonya GP zaferini Ducati Lenovo ekibi ile birlikte kutladı:

https://twitter.com/ducaticorse/status/1574049446379196417?s=20&t=b2xPg6qIqMe1ICXTQpDuWw

Avustralyalı yarış pilotlarının “shoey” âdeti, Jack Miller’ın galibiyetiyle geri döndü:

Takuya Tsuda’nın motorsikleti alev aldı:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.