Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (28 Eylül 2022): İşgal altındaki Ukrayna’da referandum – Prof. Dr. Serhat Güvenç değerlendirdi

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Ukrayna’nın işgal altındaki dört bölgesinde Moskova destekli yetkililer, topraklarının Rusya tarafından ilhak edilmesi için referandum düzenledi. İşgal altındaki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde 23 Eylül’de başlayan referandumlar, dün (27 Eylül) sona erdi. Rusya devlet medyasında yer alan haberlere göre, oyların beşte biri sayıldı ve ezici bir çoğunluk Rusya’ya katılma lehinde oy kullandı.

Gündem’de Gamze Elvan’ın konuğu Prof. Dr. Serhat Güvenç.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.