Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Soylu’ya seslendi: “Ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum, bile bile yalan söylediniz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi. Mersin’deki polisevine yapılan saldırının failine ilişkin paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, üç gün önce Mersin-Mezitli’de polisevine düzenlenen ve polis memuru Sedat Gezer’in hayatını kaybettiği saldırının failine yönelik tartışmalar hakkında açıklamada bulundu. İçişleri Bakanlığı, saldırı hakkında açıklamasında “Mersin’in Mezitli ilçesinde polisevine yönelik saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı 2 teröristten birinin Dilşah Ercan olduğu belirlendi” ifadelerine yer verirken Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2012’de hazırladığı “Tutuklu Gazeteciler Raporu”nda yer aldığı ortaya çıkmıştı.

26 Eylül akşamı düzenlenen saldırıyı üstlenen PKK, Dilşah Ercan’ın saldırıyı gerçekleştirenler arasında olmadığını açıkladı. PKK, saldırıyı “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Emel Feremez Hisen’in düzenlediğini belirtti.

“Ne dolaplar çevirdiğinizi biliyorum”

Konu hakkında Twitter hesabından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, DNA raporunun açıklanmasını isterken Erdoğan ve Soylu’ya şöyle seslendi: “İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz. Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!”

Saldırı hakkında AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.