Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mersin polisevine saldırıyı PKK üstlendi  

Mersin’de pazartesi gecesi (26 Eylül) polisevine düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi. Örgüt, saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olmadığını açıkladı.

Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde 26 Eylül gecesi polisevine düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi.

Örgüt, saldırıyı gerçekleştirenler arasında “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan’ın olmadığını açıkladı.

Saldırıyı, “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Emel Feremez Hisen’in düzenlediği belirtildi.

Ne olmuştu?

Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’ndeki polisevine 26 Eylül gecesi düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer yaşamını yitirmiş, biri polis dört kişi de yaralanmıştı. İki saldırgan kendilerini havaya uçururken, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli, silahıyla birlikte gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştirenlerin iki saldırgandan birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunu duyurmuştu.

Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2012 yılındaki “Tutuklu Gazeteciler” raporunda yer alması iktidar tarafından gündeme getirilmişti.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar” demişti.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise raporun 2012 yılında hazırlandığına dikkat çekmişti.

CHP saldırının sorumlularının bulunmasını için suç duyurunda bulunacağını açıklarken, HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş saldırıyı kınamış, “şiddete karşı çıkarak demokratik siyaseti savunacakları” mesajını vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.