Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kraliçe Elizabeth’in ölüm nedeni açıklandı

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ölüm nedeni açıklandı. Geçen hafta Londra’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanan Kraliçe’nin ölüm belgesi kamuoyu ile paylaşıldı. Kraliçe’nin ölüm nedeni “yaşlılık” olarak kayıtlara geçti.

İskoç Ulusal Kayıtları’nın yayımladığı ölüm belgesinde Kraliçe II. Elizabeth’in yerel saatle 15:10’da hayatını kaybettiği belirtildi. Kraliçe’nin ölüm nedeni ise “yaşlılık” olarak açıklandı.

Douglas James Allan Glass tarafından hazırlanan ölüm raporu, Kraliçe’nin kızı Prenses Anne tarafından imzalandı. Ölüm belgesinde Kraliçe Elizabeth’in babası Kral VI. George ve annesi Elizabeth Bowes-Lyon’un da ismi yer aldı.

8 Ekim’de İskoçya’daki Balmoral Sarayı’nda hayatını kaybeden Kraliçe için 19 Eylül’de Londra’da cenaze töreni düzenlenmişti. Kraliçe, 1947’de eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile evlendiği ve 1953’te taç giydiği Westminster Kilisesi’ne son kez bir tabutun içinde girmiş ve daha sonra St. George Şapeli’nin içindeki Kral VI. George Hatıra Şapeli’ne gömülmüştü.

İzleyin: Veda | Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni

Buckingham Sarayı geçen günlerde Kraliçe II. Elizabeth’in mezarını gösteren taşın ilk fotoğrafını da yayınlamıştı. Üzeri el ile oyulmuş siyah mermerin üzerinde “GEORGE VI 1985-1952”, “ELIZABETH 1900-2002”, “ELIZABETH II 1926-2022” ve “PHILIP 1921-2021” yazıyordu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.