Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 17. yarışı Singapur GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 17. yarışı, Singapur’daki 5,063 kilometrelik Marina Bay Sokak Pisti’nde 61 tur üzerinden pazar günü (2 Ekim) koşulacak.

Marina Bay Sokak Pisti

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonundaki bir önceki yarış olan 16. yarış İtalya’nın Autodromo Nazionale Monza Pisti‘nde düzenlendi. Yarışı hatırlarsak, pole pozisyonundaki Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, startta liderliğini korudu. Yarışa yedinci cepten başlayan şampiyona lideri Max Verstappen ise beşinci turda ikinciliğe yükseldi.

Red Bull pilotu Max Verstappen’in yedincilikten ikinciliğe yükselişi:

İlk sıradaki Leclerc, Aston Martin’den Sebastian Vettel’in aracının 12. turda arızalanması sonucu devreye giren sanal güvenlik aracı uygulaması sırasında “pit stop” gerçekleştirdi. Pistte kalmayı tercih eden sürücülerden Verstappen liderliğe, Mercedes’ten George Russell ise ikinciliğe yerleşti.

26. turda ilk “pit stop”unu yapan Verstappen, Leclerc’in 10 saniye arkasında ikinci sırada mücadeleye döndü. Bitime 20 tur kala yumuşak hamurlu lastiklere geçen Leclerc, farkı umduğu gibi kapatamadı ve lider Verstappen’e 16 saniyeden fazla yaklaşamadı.

Leclerc, McLaren’den Daniel Ricciardo’nun otomobilinin 47. turda arızalanması sonucu güvenlik aracının piste girmesiyle umutlandı. Fakat kalan turlarda pist temizlenemediği için yarış güvenlik aracı eşliğinde sona erdi.

Verstappen böylece peş peşe veşinci, sezonun 11’inci, kariyerinin ise 31’inci yarış birinciliğine ulaştı. Leclerc ikinci, Russell ise üçüncü oldu.

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

1. Antrenman Turları 
30 Eylül Cuma,
TSİ 13.00-14.00

2. Antrenman Turları
30 Eylül Cuma,
TSİ 16.00-17.00

3. Antrenman Turları
1 Ekim Cumartesi,
TSİ 13.00-14.00

Sıralama Turları
1 Ekim Cumartesi,
TSİ 16.00

F1 Singapur GP
2 Ekim Pazar,
TSİ 15.00

Sezonun 18. yarışı Japonya Grand Prix’si, 9 Ekim Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.