Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Voleybol Şampiyonası beşinci karşılaşma: Filenin Sultanları, ev sahibi Polonya’yı mağlup etti – Grup lideri olarak üst tura çıkan Türkiye’nin rakipleri belli oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’ndaki beşinci maçında ev sahibi Polonya’yı 3-2 mağlup etti. B Grubu’nu lider olarak tamamlayan Filenin Sultanları, ikinci turda Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Kanada ve Almanya’nın yer aldığı F Grubu’nda çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.  

Polonya’nın Gdansk kentinde oynanan Dünya Voleybol Şampiyonası B Grubu beşinci maçında Filenin Sultanları, ev sahibi Polonya’yı, 22-25, 25-23, 25-22, 18-25 ve 15-11’lik setlerle 3-2 mağlup etti.Gruptaki beşinci maçında dördüncü galibiyetini elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı grubu ilk sırada tamamlayarak ikinci tura yükseldi. 

Karşılaşmanın ilk setine iyi başlayan Ay-Yıldızlılar Zehra Güneş ve Saliha Şahin’in servis turlarında 5-1’lik üstünlük yakaladı ve Polonya molasını kullandı. Mola dönüşünde farkı kapatan Polonya skoru 13-11’e getirdi ve bu kez Giovanni Guidetti molasını kullanmak zorunda kaldı. Mola dönüşünde Rozanski’nin servis turuyla seri yakalayan Polonya 20-18 öne geçti ve Türkiye ikinci molasını kullandı. Setin son bölümünde Meryem Boz’un oyuna dahil olup kullandığı servislerle Filenin Sultanları skoru 22-22’de eşitledi ancak Polonya 3-0’lık seri ile seti 25-22’ye getirerek 1-0 öne geçti. 

İkinci sete de iyi başlayan ev sahibi Polonya, Korneluk’un etkili oyunu 12-9 üstünlüğü yakaladı. Ancak hemen toparlanan Filenin Sultanları skoru 13-13’te eşitledi. Setin son bölümünde üstünlüğü eline geçiren Ay-Yıldızlılar seti 25-23 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ve büyük çekişmeye sahne olan üçüncü sette ise, Filenin Sultanları Hande Baladın’ın sayısı ile 19-17’lik skorla öne geçti ve setteki en büyük farkı yakaladı. Hande’nin servis turunda farkı daha da açan Ay-Yıldızlılar seti 25-22 kazanarak, setlerde durumu 2-1 yaptı. Dördüncü seti 25-23 alan Polonya, maçı beşinci sete taşıdı.

Beşinci ve karar setinin ilk dakikaları büyük çekişmeye sahne olurken, Filenin Sultanları yakaladığı 4-0’lık seri ile 7-4 öne geçti ve Polonya molasını kullandı. Mola dönüşünde de serisini sürdüren Ay-Yıldızlılar saha değişimine 8-4 önde girdi. Saha değişiminin ardından avantajını korumayı başaran A Milli Kadın Voleybol Takımı seti 15-11, karşılaşmayı da 3-2 kazanarak gruptaki dördüncü galibiyetini elde etti.

Filenin Sultanları’nda Ebrar Karakurt 22, Eda Erdem Dündar 14, Hande Baladın 13, Zehra Güneş 11, Saliha Şahin de 10 sayı kaydetti. Polonya’da ise Magdelena Stysiak 31, Olivia Rozanski 21 ve Agnieszka Korneluk da 15 sayı ile oynadı.  

Kaptanın bloğu tie-break’te avantajı getiriyor:

Cansu Özbay’ın illüzyonu:

Karşılaşmanın ardından kaptan Eda Erdem Dündar’ın açıklamaları:

B Grubu’nda oluşan puan durumu:

Grup lideri olarak son 16 turuna yükselen Filenin Sultanları, ikinci tur F Grubu’nda Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Kanada ve Almanya ile karşılaşacak. Milli takım, F grubunu ilk 4 sırada tamamlaması halinde çeyrek finale adını yazdıracak. İkinci tur karşılaşmaları 4-9 Ekim tarihlerinde, Polonya’nın Lodz kentinde oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.