Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Tayland GP’de damalı bayrağı ilk sırada Miguel Oliveira gördü

MotoGP’de 2022 takviminin 17. yarışı dün (2 Ekim) Tayland’ın 4.6 kilometrelik Chang International Circuit Pisti’nde 26 tur üzerinden koşuldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 17. ayağı dün (2 Ekim) Tayland’ın International Circuit Pisti‘nde düzenlendi. Yoğun yağış nedeniyle bir saat gecikmeli başlayan yarışta 11 tur kala liderliği ele geçiren Miguel Oliveira, bitiş çizgisini ilk sırada geçerek sezonun ikinci, kariyerinin ise beşinci MotoGP zaferini elde etti.

Ducati Levono’nun Avustralyalı pilotu Jack Miller, 0.730 saniye farkla ikinciliği, aynı takımdan İtalyan Francesco Bagnaia da 1.968 saniye geriden gelerek üçüncülüğü aldı. Pilotlar klasmanı lideri Monster Energy Yamaha’dan Fransız Fabio Quartararo ise 17. sırada kaldı.

Bu sonucun ardından Bagnaia, bitime üç yarış kala şampiyonluk mücadelesinde Quartararo ile arasındaki puan farkını 2’ye indirdi.

Şu ana kadar Ducati Lenovo’dan Francesco Bagnaia’nın altı, Gresini’den Enea Bastianini’nin dört, Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo üç, Red Bull KTM’den Miguel Oliveira’nın iki, Aprilia’dan Aleix Espargaro ve Ducati Lenovo’dan Jack Miller’ın ise birer yarış galibiyeti bulunuyor.

Miguel Oliveira’nın damalı bayrağı gördüğü an:

Red Bull KTM yarışçısı Miguel Oliveira galibiyetini takımıyla kutluyor:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun 18. yarışı Avustralya Grand Prix’si, 16 Ekim tarihinde yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.