Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzisyen Onur Şener’i “kasten öldürme” suçuyla tutuklanan zanlılar kim, haklarında neler biliniyor?

Ankara-Çayyolu’nda bir eğlence mekanında kamu görevlisi olan üç zanlı istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i öldürdü. Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerden Ali G., Semih S. ve İlker K.’nin “kasten öldürme” suçunu işlediğine ilişkin güçlü şüpheler olduğu için tutuklanmasına karar verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüphelilerden Gözde G. ve Jale E. için de tutuklama talep etmesine rağmen mahkeme, adli kontrol uygulaması ve yurt dışı çıkış yasağı getirerek tahliyelerine karar verdi.

Şüphelilerden Ali G. ve Semih S. önceki gün (2 Ekim) verdikleri ifadede, Şener’i İlker K.’nin öldürdüğünü, kendilerinin ise kavgayı ayırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. İlker K. ise Şener’i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini söyledi. 

Şüpheli Semih S. ifadesinde “Ben İlker ile maktul Onur’u ayırmaya çalıştım. Ben Onur’a vurmadım, ayırmaya çalıştım” dedi. Şüpheli Ali G. de, İlker K.’yi suçlayarak, “İlker elindeki bira bardağını Onur’un kafasına vurdu. Ben maktul Onur’u darp etmedim” diye konuştu. Şüpheli İlker K. ise müzisyen Onur Şener’i tanımadığını belirterek, “Maktul üzerime gelirken ‘Bize doğru gelme’ dedim. Ben bira bardağını fırlattım ancak denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum” dedi. 

Eğlence mekanında kameraların çalışmamasına müzisyen Onur Şener’in yakınları tepki gösterdi. İşyeri kameraları incelenmek üzere Cinayet Büro’dan Siber Suçlar Bürosu’na gönderildi. Şüphelilerden Semih S.’nin Gazi Üniversitesi mezunu olduğu ve TAİ’de elektrik mühendisi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Semih S.’nin daha önce taksirli yaralamadan suç kaydı olduğu öğrenildi.  

Ali G.’nin ise İstanbul’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş olduğu ortaya çıktı. 

İstanbul’da İş-Kur’da müfettiş olan İlker K.’nin ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı’ndaki İş Müfettiş Yardımcılığı görevine 4 Ekim 2019’da atandığı belirtildi. İlker K.’nin iki suç kaydı olduğu ortaya çıktı. 

“Planlı bir saldırıya maruz kaldı”

Avukat Meltem Banko ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yaşamını sanata adamış olan müzisyen müvekkilimiz uzun yıllar sahne aldığı mekanın çıkışında beş kişi tarafından planlı bir saldırıya maruz kalmış ve bu saldırının neticesinde yüzünün ve boynunun muhtelif yerleri kırık cam parçaları marifetiyle canice kesilmiştir” dedi. 

Sınıf arkadaşları “sevecenliği, sempatikliği ve alçakgönüllüğünü” vurgulamıştı

Müzisyen Onur Şener’in okul yıllığında da arkadaşları tarafından kendisinin anlatıldığı bir yazı ortaya çıktı. Yıllıkta Onur Şener için şunlar yazıyor:

“Sınıfımızda her sabah düzenli olarak derslerin son 20 dakikasında sınıfa gelmeyi ilke edinen bu arkadaşımız, sevecenliği, sempatikliği ve alçakgönüllülüğüyle arkadaşlarının sevgisini kazanmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.