Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstek şarkı cinayeti | Müzisyen Onur Şener’in cenazesi toprağa verildi: “Mezarlarına su döken olmasın”

Kamera&Kurgu: Barış Yalınkılınç

Ankara-Çayyolu’nda bir eğlence mekanında, kamu görevlisi olan üç zanlı istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i öldürdü. Müzisyen Onur Şener bugün toprağa verildi. Saldırganlardan üçü tutuklandı ancak iki kişi serbest bırakıldı. Şener’in avukatlarının, serbest bırakılan kişilerle ilgili itirazda bulunması bekleniyor. Şener’in yakınları cinayete “Mezarları olmasın, mezarına su döken olmasın. Allah bunların bin türlü belasını versin. Böyle beddua bana gelmezse benim dinim, imanım olmasın. Bunlarda haysiyet, şeref yok” sözleriyle tepki gösterdi.

Ankara-Çayyolu’nda bir eğlence mekanında, kamu görevlisi olan üç zanlı istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle çıkan tartışmanın ardından müzisyen Onur Şener’i dün (2 Ekim) öldürdü. Olayda, zanlıların eğlence mekanının kapanmasını beklediği ve Şener’e saldırdığı belirtildi. Şener ailesinin avukatı Meltem Banko eğlence mekanında kameraların çalışmadığına dikkat çekti. Müzisyen Onur Şener, bugün (3 Ekim) Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Şener’in ailesi ve müzisyen arkadaşları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve milletvekilleri katıldı.

“Mezarları olmasın, mezarına su döken olmasın”

Cenazede müzisyen Şener’in yakınları, katillere “Mezarları olmasın, mezarına su döken olmasın. Allah bunların bin türlü belasını versin. Böyle beddua bana gelmezse benim dinim, imanım olmasın. Bunlarda haysiyet, şeref yok” sözleriyle tepki gösterdi. Şener’in yakınları, bu sözlere alkışlayarak destek verdi.

Olayın görgü tanıkları, verdikleri ifadelerde zanlıların eğlence mekanına ilk kez geldiğini, Şener ile tartıştıktan sonra eğlence mekanının dışına çıkarıldıklarını ve tartışmanın istek şarkı sebebiyle başladığını söyledi. Müzisyen Onur Şener’in sahnesinin ardından birkaç müşteriyi yolcu ettiği sırada bu kişilerin saldırısına maruz kaldığı belirtildi.

“Güvenlik kameralarında zafiyet olduğunu öğrendik”

Ailenin avukatı Meltem Banko ise “Çok acı bir olay. Başkentin ortasında vahşi bir cinayet işledi. Söz konusu mekanda güvenlik kameraları ile ilgili zafiyet olduğunu öğrendik. Onur Bey mekan çıkışı maalesef yalnız bırakıldı. Onur Şener cinayeti tüm sanatçılarımızı ilgilendiren bir cinayettir. Gece sahne alan tüm sanatçıların ciddi anlamda güvenlik zafiyeti olduğunu görmüş olduk. Tüm mekanların kontrolü sağlanması gereklidir. Böyle olaylarda çok fazla saptırmalar oluyor bakalım melek kalpli arkadaşımıza ne gibi iftiralar atacaklar. Olay anında mekandan çıktıktan sonra Onur’un yanında kimse olmadığını, ihmal sonucu hayatını kaybettiğini görmüş olduk” diye konuştu.

“Bu sektörde insanların can güvenliğinin olmadığını bir kez daha anladık”

Şener’in müzisyen arkadaşı İnanç Kanarya da cinayete ilişkin, “Bu işin peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız. Ceyla için, küçük kızımız için” dedi. Kanarya, 15 yıllık arkadaşı Onur Şener’i Medyascope’a şöyle anlattı:

“Vahşi bir durum söz konusu. Bu sektörde insanların can güvenliğinin olmadığını bir kez daha anladık. Bu sektörde mutfaktan, güvenliğe, sahnede çalışan herkesin başına geliyor. Onur ilk değil son da olmayacak. Onur çok ciddi bir müzisyendi. Naif, iyi bir insandı. Bir günden bir güne bırakın kavga etmeyi, sesini yükselttiğini bile duymadım. En ağır cezalarla cezalandırılmalarını istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.