Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 18. yarışı Japonya GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 18. yarışı, Japonya’daki 5,807 kilometrelik Suzuka Pisti’nde pazar günü (9 Ekim) 53 tur üzerinden koşulacak.

Suzuka Pisti

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonundaki bir önceki yarış olan 17. yarışı Singapur’daki Marina Bay Sokak Pisti’nde düzenlendi. Yarışı hatırlarsak, yoğun yağış sebebiyle bir saatten fazla gecikme ile başlayan mücadeleye Red Bull’un Meksikalı pilotu damga vurdu. İkinci sıradan start alan, sıralama turlarının galibi Ferrari pilotu Monakolu Charles Leclerc’i ilk turda geride bırakan Sergio Perez, avantajını yarış boyu sürdürmeyi başardı ve 2:02:15.238’lik derecesiyle bu sezon Monako’nun ardından ikinci grand prix zaferini yaşadı.

Sergio Perez’in startın ardından liderliği aldığı an:

Leclerc, Perez’in 7.595 saniye arkasında ikinci olurken, takım arkadaşı İspanyol Carlos Sainz ise liderin 15.305 saniye gerisinde üçüncü sırada yarışı tamamladı. Pilotlar klasmanı lideri Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, 12. sıraya kadar geriye düştüğü yarışı yedincilikle tamamladı.

Sergio Perez hakkında soruşturma başlatıldı

61 tur üzerinden yapılan yarış sırasında bazı pilotların aracı, ıslak zeminde kaza yaparak yarış dışı kaldı ve piste birçok kez giren güvenlik aracı, pilotların arasındaki mesafenin açılmasını engelledi. Formula 1 yönetimi, yarışın ikinci kez durdurulduğu bölümde güvenlik aracını solladığı tespit edilen Perez hakkında soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

Yapılan incelemenin ardından Perez’e 5 saniye cezasının yanı sıra kınama cezası verildi. Böylece Perez, Leclerc’in 7.595 saniye yarışı bitirdiği için galibiyeti korumayı başardı. Meksikalı sürücü her iki cezayı da 10 araçlık mesafeyi aşmasından dolayı aldı.

AlphaTauri’den Yuki Tsunoda, Alpine’den Esteban Ocon ile Fernando Alonso, Williams’tan Alexander Albon ile Nicholas Latifi, Alfa Romeo’dan Guanyu Zhou ise,araçlarındaki hasar veya arıza nedeniyle yarışı tamamlayamayan pilotlar oldu.

Sergio Perez’in damalı bayrağı gördüğü an:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

1. Antrenman Turları 
7 Ekim Cuma,
TSİ 06.00-07.00

2. Antrenman Turları
7 Ekim Cuma,
TSİ 09.00-10.30

3. Antrenman Turları
8 Ekim Cumartesi,
TSİ 06.00-07.00

Sıralama Turları
8 Ekim Cumartesi,
TSİ 09.00

F1 Japonya GP
9 Ekim Pazar,
TSİ 08.00

Sezonun 19. yarışı Amerika Grand Prix’si 23 Ekim tarihinde düzenlenecek.

Singapur GP’yi ve Japonya GP ile ilgili beklentilerimizi konuştuğumuz podcast:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.