Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Kupası’na 42 gün kaldı: Organizasyonda çalışan göçmen işçiler Katar nüfusunu yüzde 13,2 artırdı

Katar’da kasım ayında düzenlenecek Dünya Kupası için geri sayım başladı. Yaklaşık 1,2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapacak inşaatlarda çalışmaları için göçmen işçi alan Katar’ın nüfusu, yüzde 13,2 arttı.

Katar’ın nüfusu, gelecek ay ev sahipliği yapacakları Dünya Kupası için ülke dışından binlerce işçi almasının ardından yüzde 13,2 arttı. Katar’ın resmi istatistik kurumunun geçen hafta yayımladığı verilere göre, ülkenin nüfusu dışarıdan getirilen yaklaşık 370 bin işçiyle birlikte 2,94 milyona çıktı.

Katar nüfusunun çoğunluğunu düşük ücretli göçmen işçiler ve yabancı uyruklular oluşturuyor. Katarlı vatandaşların ülke içindeki sayısı ise sadece 280 bin.

Dünya Kupası’nın organizatörleri, tahmini 1,2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapacak organizasyon için çalışacak insan eksikliği yaşıyor. Otel işletmecisi Accor, apartman ve evlerde 65 bin odaya bakmak için 12 bin geçici çalışanı işe alıyor. Türkiye, Katar’a 3 binden fazla çevik kuvvet polisi gönderecek. Pakistan ise turnuva sırasında Katar’a asker göndermeyi kabul etti.

Bütçe rakamlarına göre Katar, altyapıya en az 229 milyar dolar harcayarak otoyollar, yedi futbol stadyumu, oteller ve gökdelenler inşa etti. Katar nüfusunun yaklaşık yarısı inşaat sektöründe çalışıyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.