Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope patlama yaşanan Fikirtepe’de görgü tanıklarıyla konuştu: “Doğalgaz gibi değil, daha kuvvetli bir patlamaydı”

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Fikirtepe Mahallesi’nde dün (9 Ekim) akşam yangın çıktı. Çıkan yangında dumandan etkilenen bir kişi ekipler tarafından kurtarıldı. 56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında üç kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Medyascope muhabirleri Ayşegül Karagöz ve Ali Macit, görgü tanıkları ile konuştu. 

Haber: Ali Macit & Ayşegül Karagöz 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı açıkladı. Yerlikaya, “Kadıköy-Fikirtepe’de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef üç kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. 

Binada doğalgaz yok” 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün (10 Ekim), Fikirtepe’de incelemelerde bulundu. İmamoğlu, Vali Yerlikaya’yı yalanladı ve patlamanın olduğu binada doğalgaz aboneliğinin olmadığını söyledi. Binanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alınan iki dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgazla ilgili abonelik de yok. Biraz acele bir açıklama yapılmış ki biz zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vâkıftık. Yani niye öyle bir açıklama yapıldı veya kim yaptırdı? Muhtemelen Sayın Valimiz onu irdeleyecektir” diye konuştu.

Terör ihtimali 

Öte yandan patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca resen başlatılan ilk soruşturma sürüyor. Patlamaya ilişkin “terör” bağlantısı olabileceği ihtimali üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da inceleme başlatıldı. Terör bulgularına rastlanması durumunda soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devralacak.

Medyascope’a konuşan görgü tanıkları çok korktuklarını, yaşanan patlamanın normal bir patlama olmadığını söyledi. 

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı Erdemler Sokak’taki evin çevresini barikatlar ile kapattı. Olayı gören bir görgü tanığı, “Metrobüsten inerken patlama sesi duydum, alevler yükseliyordu. Patlamada çok korktuk. Herkes telaşlı telaşlı bir yere kaçtı. O yüzden korkudan eve gelemedim” dedi.  

Patlamanın yaşandığı Erdemler Sokak’ta yaşayan bir Suriyeli, patlama ile birlikte evlerinin sallandığını ve evlerinde doğalgaz olmadığını anlattı:

“Dün çocuklarım ile yemek yiyorduk bir patlama çıktı. Hemen dışarı çıktık, herkes dışardaydı. Herkes ‘Allah için yardım edin’ diyordu. Biz de koştuk, yardım ettik. Çok korktuk, çocuklarımla evden hemen kaçtık, ev sallandı. Evden dumanlar felaket gibi çıkıyordu, tek biz değil herkes kaçtı. Benim oturduğum evde doğalgaz yok ama orada var mı bilmiyorum.” 

Fikirtepeli başka bir vatandaş, yaşanan patlamanın doğalgaz patlamasından daha büyük bir patlama olduğunu nelirterek şöyle konuştu:  

“Bence doğalgaz değil daha kuvvetli bir patlama. Beyaz bir duman, aradan üç dakika sonra alev. Yanan binanın alt katında oturan da benim arkadaşım. Baktım herkes bağırıyor, ben de balkondan baktım. Çok kuvvetli bir şey, bomba gibi patlama. Camlar titremeye başladı, öyle bir titredi ki insanı evden zıplattı. Benim gördüğüm kadarıyla binanın en üst katından çıktı yangın.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.