Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu din görevlileriyle buluştu | Din görevlisi Mustafa Seyitoğlu: “Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklamasını önemli görüyorum ve kutluyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bugün (12 Ekim) ikinci kez din görevlileriyle bir araya geldi. Din görevlilerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” çıkışını sorduk. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, bugün (12 Ekim) akşam yemeğinde 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında din görevlileriyle buluştu. Bu yıl ikinci defa düzenlenen etkinliğe herhangi bir tarikat veya cemaat davet edilmedi. Geçen yıl İBB’nin Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlik için bu yıl Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi seçildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” çıkışını değerlendiren din görevlileri, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini samimi bulduklarını söyledi. Din görevlisi Abdullah Ekinci, Kılıçdaroğlu’nu tebrik ederek şöyle konuştu:  

“Helalleşmek İslam’da var. Herkesle helalleşmek var. Ölmüş kişiye bile helallik alıyoruz. Dirinin, diriden helallik alması çok doğal bir şey bence. Herkesin birbirinde hakkı, hukuk vardır. Şu an konuşurken bile birini üzmüş olabilirim. Bundan sonra ‘Hakkını helal et’ diyebilirim. Bu çıkışı tebrik ediyorum ve güzel karşılıyorum.”

Başka bir din görevlisi Mustafa Seyitoğlu da kimsenin inanç özgürlüğüne, hayatına karışılmaması gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu’nu kutladı. Seyitoğlu, “Ben, gerçekten samimi buluyorum. Din, kimsenin tekelinde değil. Bu parti CHP de olabilir, diğer partiler de olabilir. Türkiyemizde artık insanların barışa, sevgiye ve muhabbete ihtiyacı var. Birbirimizi ayrıştırmak, bize bir şey kazandırmaz. Farklılıklarımızı, zenginlik olarak görmeliyiz. Ben öyle görüyorum. Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklamasını çok önemli görüyorum ve kutluyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.