Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Torba kanun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda: KYK borç faizleri, KKM vergi muafiyeti, salgın yasaklarına verilen cezalar, intörn hekim ücretleri için düzenleme

AKP’nin KYK borç faizlerinin, takipteki küçük alacakların, koronavirüs salgını tedbirleri sırasında kesilen para cezalarının silinmesini öngören “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik
Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 7 Ekim’de TBMM Başkanlığı’na sunduğu “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşülmesine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün (13 Ekim) başlandı. Teklifin, komisyonda görüşülüp kabul edildikten sonra önümüzdeki iki hafta içinde genel kurulda görüşülmesi bekleniyor.

Kanun teklifinde öne çıkan başlıklar şöyle:

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borç faizleri silinerek, kredi borcu ödemeleri alınan öğrenim kredisi tutarına denk olacak. Ödemeler iki yıl sonra başlayacak, erteleme talep edilen borçlara TÜFE’ye endeksli uygulanacak gecikme faizi yüzde 10 ile sınırlı olacak.

Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde son sınıf olup intörn hekimlik yapan öğrencilere, net asgari ücrete endeksli ödeme yapılacak.

İşverenlerin çalışanlarına, bin TL’ye kadar elektrik, doğalgaz ve ısınma giderleri için yardım olarak yaptığı ödemeler gelir vergisinden ve sigorta prim kesintisinden muaf olacak.

Elektrik, doğalgaz faturalarının 2 bin TL’ye kadar olan takibe girmiş borçların ve varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 TL’ye kadar olan borçların tasfiyesi mümkün olacak.

Koronavirüs salgını tedbirlerini ihlal edenlere kesilen para cezaları silinecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.