Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de El Clasico heyecanı – Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko iki de iki için parkede | Temsilcilerimizin EuroCup ve FIBA Şampiyonlar Ligi maçları

Turkish Airlines EuroLeague’de ikinci hafta karşılaşmaları başlıyor. Haftanın öne çıkan maçlarında, temsilcilerimizden Anadolu Efes bu akşam saat 20.00’de AS Monaco deplasmanına çıkacak. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yarın akşam saat 21.30’da Maccabi Playtika Tel Aviv’i konuk edecek. Haftanın en dikkat çeken karşılaşmasında ise bu akşam saat 21.30’da Barcelona’nın Real Madrid’i konuk edeceği El Clasico heyecanı yaşanacak.

AS Monaco – Anadolu Efes (13 Ekim Perşembe, saat 20.00- S Sport)

Turkish Airlines EuroLeague’in ikinci haftasının açılış maçında son şampiyon Anadolu Efes, AS Monaco deplasmanında sahaya çıkacak. Sezona galibiyetle başlayan Efes seri yakalamak istiyor.

Geçen sezon AS Monaco’nun EuroLeague’e katılmasıyla birlikte tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelen iki ekip, evlerindeki karşılaşmaları kazanarak birer galibiyet elde etmişlerdi. İstanbul’da oynanan karşılaşmada Anadolu Efes, Rodrigue Beaubois’nın etkili oyunu ile 98-77’lik skorla galip gelmişti. Monako’da oynanan karşılaşmada ise Mike James’in etkili olduğu karşılaşmada Fransa temsilcisi 102-80’lik skorla üstün olan taraftı. 

Öte yandan geçen dört sezonda Anadolu Efes forması giyen ve iki EuroLeague şampiyonluğu kazanan takımın parçası olan Adrien Moermann, bu kez AS Monaco forması ile eski takımına rakip olacak. Anadolu Efes forması giyen Tibor Pleiss ise profesyonel kariyerine adım attığı Rheinenergie Cologne takımında koçluğunu yapan Sasa Obradovic’in takımına karşı parkedeki yerini alacak. 

Anadolu Efes’in yıldızı Vasilije Micic, karşılaşmada oynaması halinde EuroLeague kariyerindeki 200. maçına çıkacak. Bu akşam saat 20.00’da başlayacak karşılaşma S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe Beko – Maccabi Playtika Tel Aviv (14 Ekim Cuma, saat 20:00 S Sport)

Turkish Airlines EuroLeague’deki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise Maccabi Playtika Tel Aviv’i konuk edecek. İlk haftada Bayern Münih deplasmanında rahat bir galibiyet elde eden Fenerbahçe Beko, bu sezon seyircisiyle buluşacağı ilk karşılaşmada da galip gelmek istiyor.

Her iki takımın da oyun kurucuları, Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin ve Maccabi Playtika Tel Aviv’de Lorenzo Brown eski takımlarına karşı forma giyecek. Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Scottie Wilbekin geçen dört sezon boyunca formasını giydiği İsrail temsilcisi ile üç İsrail Ligi şampiyonluğu ve geçen sezon da EuroLeague play-offlarına kalma başarısı göstermişti. Son EuroBasket’te İspanya formasıyla şampiyonluk yaşadıktan sonra İsrail ekibinin kadrosuna katılan Lorenzo Brown ise 2020/2021 sezonunda Fenerbahçe Beko forması giymiş ancak istenileni verememişti. 21. yüzyılda iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda Maccabi’nin 15-10’luk galibiyet üstünlüğü bulunuyor.

Yarın (14 Ekim) akşam saat 20.00’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak karşılaşma S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

FC Barcelona – Real Madrid (13 Ekim Perşembe, saat 21.30 S Sport 2)

Turkish Airlines EuroLeague’de ikinci haftanın en dikkat çeken karşılaşmasında, FC Barcelona’nın konuğu ezeli rakibi Real Madrid olacak.

EuroLeague tarihindeki 32. El Clasico karşılaşmasına gelinirken Barcelona’nın 16-15’lik üstünlüğü bulunuyor. Geçtiğimiz sezon Final-Four yarı final karşılaşmasında Real Madrid, 86-83’lük skorla galip gelerek adını finale yazdırmıştı. Normal sezonda oynanan iki karşılaşmayı ise Barcelona kazanarak Real Madrid’i süpürmüştü. Barcelona evindeki karşılaşmayı 93-80 kazanırken, deplasmandan da 86-68’lik galibiyetle dönmüştü. Öte yandan iki takım bu sezonun başında İspanya Süper Kupası’nda karşı karşıya gelmiş ve Real Madrid 89-83’lük skorla galip ayrılmıştı. Temsilcimiz Sertaç Şanlı’nın da forma giydiği Barcelona, ilk hafta kendi sahasında Olympiacos’a mağlup oldu. Real Madrid ise Panathinaikos deplasmanında zorlansa da galip gelmeyi başardı. 

Bu akşam 21.30’da Palau’da oynanacak karşılaşma S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İspanya Süper Kupası ile ilgili haberimiz:

EuroLeague’de haftanın maçları:

EuroCup ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Türk takımları

Öte yandan 7Days EuroCup ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden takımlarımız da parkeye çıktı. Salı (11 Ekim) günü oynanan karşılaşmalarda EuroCup’ın açılış mücadelesinde temsilcimiz Türk Telekom, konuk ettiği Paris Basket’e 90-75’lik skorla mağlup olarak sezona mağlubiyetle başladı

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray NEF ise salı (11 Ekim) günü oynanan karşılaşmada Legia Warszawa’yı evinde 86-71’lik skorla mağlup ederek grupta ikide iki yaptı.

7Days EuroCup’ta dün (12 Ekim) oynanan karşılaşmalarda ise temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, Cedevita Olimpija Ljubljana’yı deplasmanda 81-73’lük skorla mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki diğer temsilcilerimizden Tofaş, Strasbourg deplasmanında uzatma sonucunda 94-89’luk skorla mağlup oldu ve ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimizden Pınar Karşıyaka, Bonn deplasmanında 83-71’lik skorla mağlup olarak 1 galibiyet ve 1 mağlubiyette kaldı. 

FIBA Avrupa Kupası karşılaşmasında ise temsilcimiz Gaziantep Basketbol, Hapoel Haifa’yı deplasmanda 79-63 mağlup ederek grubuna galibiyetle başladı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.