Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Süper Kupası’nda Barcelona’yı uzatmalarda yenen Real Madrid şampiyon

El Clasico heyecanına sahne olan İspanya Süper Kupası’nda, Real Madrid, Barcelona’yı mağlup ederek üst üste beşinci kez şampiyonluğa ulaştı.

İspanya Kupası şampiyonu Barcelona ile İspanya Ligi şampiyonu Real Madrid’i karşı karşıya getiren, İspanya Süper Kupası karşılaşmasında gülen taraf başkent temsilcisi oldu. Barcelona karşılaşmanın ilk yarısında farkı çift hanelere kadar çıkarmayı başarsa da, Real Madrid üçüncü çeyrekte yapmış olduğu seri ile üstünlüğü ele aldı. Son çeyrekte skor tekrardan dengeye gelirken 71-71’lik skorla uzatma periyoduna gidildi. Uzatmada da Walter Tavares’in etkinliği ile fark yaratan Real Madrid karşılaşmadan 89-83’lük skorla galip ayrıldı. 

Real Madrid İspanya Süper Kupası’nda üst üste beşinci zafere ulaşırken, bu başarıyı yakalayan ilk takım olarak da tarihe geçti. Eflatun-beyazlılar, toplamda da dokuzuncu İspanya Süper Kupası zaferini elde etti. 

Real Madrid’de Walter Tavares 24 sayı, 12 ribaund ve 5 blok ile karşılaşmabın MVP’si olurken, Dzanan Musa 19 sayı, Gabriel Deck 15 sayı ve 8 ribaund, Sergio Llull da 14 sayı kaydetti. 

Barcelona’da ise milli basketbolcu Sertaç Şanlı 21 sayı ve 5 ribaund, Nicolas Lapprovittola 14 sayı ve 12 asist, Rokas Jokubaitis 11 sayı ve Kyle Kuric de 10 sayı ile oynadı.  

Walter Tavares’in performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.