Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Avustralya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Alex Rins gördü

MotoGP’de 2022 takviminin dün (16 Ekim) Avustralya’daki 4.4 kilometrelik Philip Island Pisti’nde 27 tur üzerinden koşulan 18. yarışını Suzuki’den Alex Rins kazandı.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 18. ayağı dün (16 Ekim) Avustralya’nın Philip Island Pisti‘nde düzenlendi. Sezon sonunda MotoGP’ye veda edecek olan Suzuki’den Alex Rins, büyük çekişmeye sahne olan ve ilk yedi sırada yer alan sürücülerin sadece 0.8 saniye aralığında yarışı tamamladığı Avustralya Grand Prix’sinde zafere ulaştı.

İspanyol pilot Rins, Honda sürücüsü Marc Marquez’in 0.186 saniye önünde yarışı kazandı. Bu yarışa 2 puan farkla lider gelen Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo yarışta düşerek puan alamadı. Ducati sürücüsü Francesco Bagnaia yarışı 3. sırada tamamladı ve son iki yarış öncesinde 14 puan farkla liderliğe yükseldi.

Fabio Quartararo için Avustralya GP istediği gibi geçmedi:

Şu ana kadar Ducati Lenovo’dan Francesco Bagnaia’nın altı, Gresini’den Enea Bastianini’nin dört, Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo üç, Red Bull KTM’den Miguel Oliveira’nın iki, Aprilia’dan Aleix Espargaro, Ducati Lenovo’dan Jack Miller ve Suzuki’den Alex Rins’in ise birer yarış galibiyeti bulunuyor.

Alex Rins’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Yeni rekor! 27 tur sonunda, yedi sürücü 1 saniyenin altında bir farkla sıralandı:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun 19. yarışı Malezya Grand Prix’si, 23 Ekim tarihinde yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.