Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bartın maden faciasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadeler alınıyor 

Bartın-Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait madende 41 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, bugün (18 Ekim) ifadeleri alınmaya başlayan madenci yakınlarına madendeki duruma ilişkin 17 soru soruldu. 

Bartın-Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında 14 Ekim’de grizu patlaması yaşanmıştı. 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından işçilerin aileleri ve madende görevli kişilerin ifadeleri alınmaya başlandı. 

17 sabit soru soruldu

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma kapsamında altı savcı görevlendirdi. İfadeleri almaya başlayan Jandarma, maden işçilerinin yakınlarına 17 sabit soru sordu. 

Metan gazı dedektörleri incelenecek

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında arama ve el koyma işlemlerini tamamladı. Bu kapsamda güvenlik sistemleri ve metan gazı ölçüm araçlarına da el konuldu. Metan gazı dedektörlerinin yeterli olup olmadığı ve düzgün şekilde çalışıp çalışmadığının tespit edilmesi için dosyada bilirkişi görevlendirildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maden ocağında uzmanlarla yaptığı denetlemenin ardından, dört müfettişle başlatılan teftiş ve soruşturmanın “derinleştirilmesi” talimatını vermişti. Ardından dosyadaki savcı sayısı altıya yükselmişti. 

Bir maden, 41 işçi, derin sessizlik: Amasra’da neler oldu?

Bartın’da maden ocağında patlama: 41 işçi hayatını kaybetti

Erdoğan Amasra’da: “Biz kader planına inanmış insanlarız”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.