Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin, Ukrayna’da ilhak edilen dört bölgede sıkıyönetim ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da ilhak edilen Donetsk, Luhanks, Herson ve Zaporijya’da sıkıyönetim kararı alındığını açıkladı. Özel bir koordinasyon konseyi kurulması için talimat verildiğini açıklayan Putin, bu bölgelerle ilişkilerin geliştirilmesini de talep etti.

Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerine seslenen Rusya lideri Vladimir Putin, Başbakan Mihail Mişustin liderliğinde özel bir koordinasyon konseyi kurulması için talimat verdiğini söyledi. Atılan bu adımların Rusya’nın özel askeri operasyonuna destek vereceğini vurgulayan Putin, “Rusya için, halkımız için, güvenilir bir gelecek sağlamak için oldukça karmaşık, geniş kapsamlı görevleri yerine getiriyoruz” dedi.

Ukrayna’nın işgal altındaki dört bölgesi 30 Eylül’de Rusya Federasyonu’na bağlanmıştı. Rusya lideri Putin Donetsk, Luhansk, Zaproijya ve Herson’un ilhak edildiğine ilişkin bir imza töreni düzenlemişti. İmza töreninde konuşan Putin, Ukrayna’nın dört bölgesinde yapılan referandumlarda halkın seçimini yaptığını söylemişti:

“Rusya’nın dört yeni bölgesi var. Bugün Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya alınmasıyla ilgili anlaşmaları imzalayacağız. Bu dört bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız oluyor.”

Ukrayna hükümeti ve Batılı ülkeler ise bu referandumları, Moskova’nın daha fazla toprak ilhak etmek için kullandığı “düzmece referandumlar” olarak nitelendirmiş ve sonuçları tanımamıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.