Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaralı madencilerin kaldığı Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde iki işçinin durumu kritik – Başhekim yardımcısı, basın mensuplarına hastaneyi gezdirdi

Bartın-Amasra’da 14 Ekim’de meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralanan altı maden işçisinin tedavileri İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde devam ediyor. Tedavisi süren iki işçinin sağlık durumu kritik. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Murat Solak, basın mensuplarına hastaneyi gezdirdi.

Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan altı işçi, aynı gün ambulans uçak ile İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nin “Yanık Tedavi Merkezi”ne getirildi. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Murat Solak, basın mensuplarına hastaneyi gezdirdi.

Ameliyathane, Yanık Merkezi ve Hiperbarik Tıp Tedavi Ünitesi’ni gezdiren Solak, bazı yerlerde basın mensuplarının görüntü almaması konusunda uyardı.

Basın mensuplarının madenci aileleriyle birebir olarak görüşmesi yasak. Ancak aileler, hastanenin C Blok’una gelip basın mensuplarına açıklama yapıyor. Basın mensupları, odalara çıkamazken, odalara çıkan asansörlerin başında güvenlik görevlileri bekliyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürü işçileri ziyaret etti

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavileri devam eden madencileri ziyaret etti. Memişoğlu, “İlk müdahaleleri çok iyi yapılmış, şu anda da hastalarımız kritik durumda olmalarına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Bir süreç bu. Özellikle iki hastamızın durumları kritik, inşallah onlar da toparlayacak” dedi.

Koca yaralılarla ilgili bilgi verdi

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaralı işçilerin sağlık durumlarına ilişkin açıklama yaptı. Koca “Maden ocağı patlamasında yaralananların durumu: Bartın’da tedavi gören beş madenci taburcu oldu. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesindeki altı hastadan biri yoğun bakımdan servise alındı, durumu iyiye gidiyor. Bir hasta entübasyondan çıktı. Diğer dört hastanın durumu stabil” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.