Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Sivas’ta Belediye Başkanları Çalıştayı yapacak – “Sahanın nasıl kullanılması gerektiği ve sürdürülebilir bütçe konuşulacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 13. Belediye Başkanları Çalıştayı’nı 21-23 Ekim günleri arasında Sivas’ta yapacak. CHP’nin 220’nin üzerinde belediye başkanının katılacağı çalıştay, iki gün sürecek. Çalıştaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak ve bir konuşma yapacak. Çalıştayın gündem konuları arasında, sahanın nasıl kullanılması gerektiği ve sürdürülebilir bütçe yer alacak. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında 13. kez yapılacak olan CHP Belediye Başkanları Çalıştayı, yarın (21 Ekim) Sivas’ta başlayacak. CHP’li belediye başkanları, çalıştayın ilk gününde Sivas merkez ve ilçelerinde esnaf ziyaretleri yapacak ve Sivas halkına projelerini anlatacak. İkinci gün ise akşam saatlerine kadar sürecek çalıştay kapsamında belediye başkanlarının görüş ve önerileri dinlenecek. 

Çalıştaya katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına önümüzdeki seçim sürecinde sahayı nasıl kullanmaları gerektiğine ilişkin bilgilendirmelerde bulunacak. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise toplantının tanıtım konuşmasını yapacak.

Çalıştayda, belediyelere düzenlenen operasyonlar, kış döneminde yapılacak yardımlar ve bütçenin kullanımı konularının ele alınması bekleniyor. Yaklaşan genel seçimler de kampın gündeminde yer alacak. 

CHP’nin bir önceki çalıştayı geçen mayıs ayında Van’da yapılmıştı.

Sürdürülebilir bütçe konuşulacak

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kampın gündemine ilişkin Medyascope‘a bilgi verdi. Torun,“Önümüzdeki yaklaşan seçim süreci ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Sahayı nasıl kullanmamız gerektiği ve ekonomik krizde ek bütçe yapmak zorunda kalan belediye başkanlarına sürdürülebilir bütçe konusunda bazı bilgilendirmelerde bulunulacak” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.