Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır “Raif Abi”sini uğurladı


Türkiye’de madencilik sektörünün duayenlerinden olan iş insanı Raif Türk, Ankara’da geçirdiği ameliyat sonrası yaşamını yitirdi. “Diyarbakır’ın Raif Abisi” olarak bilinen 73 yaşındaki Türk için, 35 milyon liraya yaptırdığı ve 37 gün önce eğitim-öğretime başlanan okulda tören düzenlendi. Her kesimden binlerce insanın katıldığı törenden sonra Raif Türk’ün cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Diyarbakırlı yardımsever iş insanı Raif Türk, Ankara’da özel bir hastanede geçirdiği ameliyat sonrasında dün gece (19 Ekim) yaşamını yitirdi.

Türk’ün cenazesi sabah saatlerinde uçakla memleketi Diyarbakır’a getirildi.

Raif Türk için ilk tören kendi adına yaptırdığı ve 37 gün önce eğitim-öğretime başlanan Raif Türk İlkokulu’nda düzenlendi.

Törene, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AKP milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve iş insanları katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da cenazeye çelenk gönderdi.

Kendi yaptırdığı okulda düzenlenen törenin ardından Türk’ün cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“Diyarbakır’ın Raif Abisi” olarak bilinen yardımsever iş insanı Raif Türk’ün vefatı nedeniyle Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları başsağlığı mesajları yayınladı.

Raif Türk, Bağlar’da 35 milyon liraya yaptırdığı okulun 13 Eylül’deki açılışında.

“Hayatımda hiçbir şey bu okulu çocuklarımıza kazandırmak kadar engin bir coşku vermedi”

Raif Türk’ün Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yaklaşık 35 milyon lira harcayarak yaptırdığı yaklaşık bin öğrenci kapasiteli ilkokul 13 Eylül’de eğitim öğretime başlamıştı. Okulun açılışında konuşan Türk, bugüne kadar çobanlık, öğretmenlik, gazetecilik ve son olarak madencilik yaptığını belirterek, şunları söylemişti:

“Hayatımda yaptığım ve çoğu dostumun başarı diye övdüğü hiç ama hiçbir şey bu okulu çocuklarımıza kazandırmak kadar engin bir coşku vermedi bana. Çünkü çocuklarımız ve ülkemizin bütün çocukları bizim çocuklarımızdır ve aynı zamanda geleceğimizdir. Tadını ilk gençliğimde Dicle İlköğretmen Okulu’nda tattığım ve bugüne kadar hiç unutmadığım öğretmenlik aşkı bana bunu böyle cesaretle yüreğim taşarak söyletiyor. Eğitimin amacı bilgili, insanlık değerlerine duyarlı ve üretken insan yetiştirmektir. Çok şanslıyım ki okul ve eğitimin önemini çok iyi anlayan bir babanın evladıyım.1948 yılında köyümüze okul yapılacağı haberi üzerine babam okul yerleşkesi için bağından arazi bağışlamış. Bu gururu yaşayarak büyüdüm. Bugün daha iyi imkânlarım var ve kurucusu olduğum, oğlum Aziz Erman’ın başkanlığını yaptığı Dimin A.Ş. yönetimi de bana bugün birlikte yaşadığımız bu sevinci tattırdı. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.