Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kevin Spacey hakkındaki cinsel taciz davası düştü

Amerikalı aktör Kevin Spacey’nin New York’ta cinsel taciz iddiasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. Manhattan Federal Mahkemesi’nde üç haftadır görülen davada jüri, davacının iddialarını destekleyemediğine karar vererek davayı düşürdü.

Oyuncu Anthony Rapp, 1986 yılındaki bir partide Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey’nin kendisine uygunsuz bir şekilde dokunduğunu iddia etmişti. Rapp bir çocuk aktörken Spacey’nin evinde düzenlenen bir partiye katıldığını, gecenin sonunda kendisini yatağa iterek üzerine çıkan Spacey’yi iterek kurtulduğunu anlatmıştı. Şu an 50 yaşında olan Rapp, Eylül 2020’de Spacey’e dava açmış ve 40 milyon dolar tazminat talep etmişti.

Üç haftadır Manhattan Federal Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Jüri üyeleri, Rapp’in Spacey aleyhindeki iddialarını destekleyemediğine hükmetti ve dava düştü. Bir saat süren duruşmada kararın hâkim tarafından okunmasının ardından Spacey, mahkeme salonundaki avukatlarına sarıldı.

Kevin Spacey mahkemede.

Rapp’ın kendisine yönelttiği iddiaları reddeden Spacey, davanın üçüncü haftasında savunma yapmıştı. Beş yıl önce bu iddiaları ortaya atmasından ötürü duyduğu şaşkınlığı dile getiren Spacey, “Bunun nasıl mümkün olabileceğini bilmiyorum” demişti. O dönemde Rapp’ın reşit bile olmadığını hatırlatan Spacey, kendisine cinsel açıdan herhangi bir ilgi göstermiş olamayacağını söylemişti. Rapp’ın avukatı Richard Steigman, bu savunması üzerine ünlü aktörün hafızasında boşluklar olduğunu öne sürmüştü. Spacey’nin avukatı Jennifer Keller ise Rapp’ın hikâyesinin bir uydurma olduğunu iddia ederek, “Kendisi bu davada oyunculuk hayatında gördüğü ilgiden daha fazlasını gördü” savunmasını yapmıştı.

Oscar ödüllü Kevin Spacey, kendisine yöneltilen cinsel taciz iddialarını reddediyor. İngiltere’de de beş ayrı cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya olan oyuncunun davaları Haziran 2023’te başlayacak.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.