Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anthony Rapp’i 14 yaşındayken istismar etmekle suçlanan Kevin Spacey, olayı hatırlamadığını söyleyerek özür diledi

Hollywood’da cinsel taciz ifşalarının arkası kesilmiyor. Yapımcı Harvey Weinstein’la ilgili taciz ve tecavüz haberleri sonrası birçok isim, konuşanlardan cesaret aldığını söyleyerek geçmişte yaşadığı tacizleri anlatmaya başladı.

Skandallara son olarak bir çocuk istismarı iddiası eklendi. Şu anda Star Trek: Discovery dizisinde rol alan aktör Anthony Rapp 14 yaşındayken, şu an House of Cards dizisiyle gündemde olan Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Kevin Spacey tarafından cinsel ilişkiye zorlandığını açıkladı. Buzfeed’e konuşan Rapp 1986 yılında, 14 yaşında bir çocuk aktörken Kevin Spacey’nin evinde düzenlenen bir partiye katıldığını, gecenin sonunda Spacey’nin kendisini yatağa iterek üzerine çıktığını, Spacey’yi üzerinden iterek durumdan kurtulduğunu anlattı. Anthony Rapp’in “beni baştan çıkarmaya çalışıyordu” dediği Spacey, Buzfeed’e göre o zaman 26 yaşındaydı.

fft16_mf10149707

Anthony Rapp başından geçenleri, Harvey Weinstein’la ilgili haberlerden sonra sektördeki tacizlerin konuşulmaya başlamasından cesaret alarak anlatmaya karar verdiğini açıkladı. “Çok fazla kadın ve erkeğin konuşması sayesinde kendi hikayemi anlatıyorum” diyen Anthony Rapp, bunun bir fark yaratmasını umduğunu söyledi.

Hikayenin yayınlanmasından sonra, Kevin Spacey’den beklenmedik bir çıkış geldi. Hikayeyi okuyunca dehşete düştüğünü, 30 yıl önce yaşanmış olacak bu olayı hatırlamadığını söyleyen Spacey “eğer dediği gibi davrandıysam çok sarhoş olduğum bir anda sergilediğim bu çok uygunsuz davranıştan ötürü ona en samimi özürlerimi borçluyum. Bunca yıl yaşattığım duygular için de çok üzgünüm” şeklinde bir mesaj paylaştı.

da2c7b6bfa9c0bdd57055e991e5c82b12185e0b91589a6d5ad12c0b3728830ef

Kamuoyunda asıl ilgi çeken, mesajın geri kalan kısmı oldu. Bu olayın kendisini hayatıyla ilgili başka konularda cesaretlendirdiğini yazan Spacey, hayatını eşcinsel bir erkek olarak sürdürmeye karar verdiğini açıkladı: “En yakınımdakilerin bildiği üzere, erkeklerle de kadınlarla da ilişkilerim oldu. Hayatım boyunca erkeklerle duygusal ilişkiler yaşadım ve onlara aşık oldum ve şimdi de hayatımı eşcinsel bir erkek olarak sürdürmeyi seçiyorum. Bununla dürüstçe ve açık bir şekilde yüzleşmek istiyorum, bu da kendi davranışlarımı gözden geçirmekle başlıyor.”

Spacey bu açıklamasıyla, geçmişteki istismarını aklamaya çalışmakla itham ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.