Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin Belediye Başkanları Çalıştayı sona erdi | Kılıçdaroğlu’ndan partililere: “İmam hatip okulları ile diğer okullar arasında kıyas yapmayın”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21 Ekim’de Sivas’ta başlayan Belediye Başkanları Çalıştayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına “İmam hatip okulları ile diğer okullar arasında kıyas yapmayın” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanları Çalıştayı’nı 21-23 Ekim tarihleri arasında Sivas’ta düzenledi. 224 belediye başkanının katıldığı çalıştayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına dezavantajlı kesimlerin önceliklendirilmesi talimatını verdi.

Çalıştayın ikinci gününde belediye başkanlarına, “Sürdürülebilir Belediyecilik Açısından Bütçelemenin Önemi” ve “Seçim Öncesi Türkiye Atmosferi” sunumları yapıldı. 

Türkiye’nin seçime otoriter koşullarda gittiği vurgulanan sunumlarda, bu koşullarda yurttaşların değişikliğe kapandığı ve topluma güven vermenin çok önemli olduğu belirtildi. Bu kapsamda “hukuk ve centilmenlik” sözleşmesinin yaratılması, ortak işbirliğine gidilmesi gerektiği vurgulanarak, Altılı Masa’nın önemi de belediye başkanlarına anlatıldı. Seçim sürecinde değişikliğe kapanan yurttaşları harekete geçirecek bir diğer konunun da somut vaatler olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizleri düşük tutmak için dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önderliğinde 128 milyar doları harcadığına ilişkin iddiaların ardından CHP, “128 milyar dolar nerede?” kampanyası başlatmıştı. Bu tarz kampanyaların yurttaşlar tarafından soyut bulunarak anlaşılmadığının altı çizildi.

Belediyelere dezavantajlı kesimler talimatı

Çalıştayda, Kılıçdaroğlu belediye başkanlarının değerlendirmelerini dinledi. 22 belediye başkanının söz alarak konuşma yaptığı toplantıda, bir belediye başkanının Kılıçdaroğlu’na “Cumhurbaşkanımız sizsiniz” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine il ve ilçelere yönelik eksik veri gönderen ya da veri göndermeyen belediye başkanlarına verileri göndermeleri gerektiğini söyledi. Yaşlılar, çocuklar, engelliler ve yoksullar gibi dezavantajlı kesimlere öncelik tanınması ve yardımların artırılması gerektiğini dile getirdi.

“İmam hatip okulları da bizim çocuklarımızın okulları”

CHP lideri, belediye başkanlarına “İmam hatip okulları ile diğer okullar arasında kıyas yapmayın. İmam hatip okulları da bizim çocuklarımızın okulları. ‘İmam hatip okullarına karşılar’ algısı oluşturmayın” diye seslendi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “çağdaş köy enstitüsü” adını verdiği altı yıl ve iş garantili eğitim yapacak olan teknoloji liselerini kuracaklarının ve liselerin organize sanayi bölgelerinde bulunacağının sinyalini verdi.

İlk kez oy kullanacak seçmene mektup gönderilecek

Seçim güvenliği ile ilgili çalışmalar kapsamında seçmen bilgilerinin ellerinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, burada çalışmalarını eksik yapan il ve ilçelerde toplam 10 bin kişinin partiyle ilişiğini kestiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca, ilk kez oy kullanacak yedi buçuk milyon seçmene mektup yollayacak. 

“Bir belediye başkanımıza saldıran, tüm belediye başkanlarımızı karşısında görecektir”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bugün (23 Ekim) çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı. Torun, toplantıda CHP’li belediyelere yapılan “saldırıların” karşısında tüm belediye başkanlarının duracağını belirterek şunları söyledi: 

“Toplantılarımızda belediye başkanlarımız, bir belediyemize yapılan saldırının tüm belediyelerimize yapılmış olduğunun altını çizmiştir. Bir belediyemize hukuksuzca saldıran iktidar, karşısında tüm belediye başkanlarımızın ortak mücadelesini görecektir. 2019 yerel seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, tüm baskılara rağmen iktidarın veremediği hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırmıştır. Bizim belediyelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın tüm zorluklara rağmen bir nebze de olsa rahat nefes almıştır.”

CHP’li belediyelerin koronavirüs salgını sürecinde 4 milyon 800 bin haneye sosyal yardımda bulunduğunu belirten Torun, “Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki halkımız yanımızda oldukça, önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, hiçbir güç bizi yolumuzdan çeviremeyecektir. Haksızlığa karşı Sivas Kongresi kadar dik, Sivas Kongresi kadar kararlı duracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için durmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.