Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altılı Masa toplantısı genel başkanların programları nedeniyle yapılamıyor 

Son toplantısını 2 Ekim’de yapan Altılı Masa, liderlerin programlarının yoğunluğu nedeniyle toplanamıyor. CHP’nin ev sahipliğindeki toplantıyla ikinci tura başlayan Altılı Masa’nın, çalışmalarını hızlandıracağı ve 15-20 günde bir toplantı yapacağı açıklanmıştı ancak henüz ikinci toplantı tarihi belirlenemedi. Toplantının, pazar dışında bir gün de yapılabileceği belirtildi.

Altılı Masa, alfabetik sıraya göre partilerin ev sahipliği yaptığı toplantılarla ilk turu tamamlamış ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2 Ekim’de yapılan toplantı ile ikinci tura başlamıştı. 2 Ekim’deki toplantıda çalışmaların hızlanacağı ve görüşmelerin 15-20 günde bir yapılacağı açıklanmıştı ancak Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ev sahipliğinde yapılacak ikinci toplantı tarihi henüz netleşmedi. 

Pazar günleri yapılan toplantılar için 6 Kasım ya da 13 Kasım tarihleri ihtimal dahilindeydi ancak önümüzdeki üç haftanın pazar günlerinde, partilerin veya genel başkanların programları var. 30 Ekim’de Saadet Partisi (SP) sekizinci kongresini yapacak. Medyascope’un edindiği bilgiye göre, 6 Kasım’da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun önceden belirlenmiş bir programı var ancak Gelecek Partisi yetkilisi, programa dair detay paylaşmadı. 13 Kasım’da ise miting programlarına devam eden DEVA Partisi’nin Denizli mitingi olacak. 

Toplantı pazar günü olmayabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı zamanının DEVA Partisi tarafından belirleneceğini söylemişti. DEVA Partisi yetkilisi, Altılı Masa’nın kasımın ilk veya ikinci haftasında bir araya gelmesi gerektiğini söylerken, toplantının pazar dışında bir gün de olabileceğini belirtti. 

Toplantıya ev sahipliği yapacak genel başkanın, diğer genel başkanları ziyaret ederek gündemleri değerlendirmesi Altılı Masa’da gelenek haline gelmişti ancak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ziyaret takvimi de henüz belirlenmedi. Uygun tarihleri belirlemek için başkanların özel kalemlerinin görüşmeleri sürüyor. 

Komisyonların çalışmaları devam ediyor

Genel başkanlar toplanamıyor ancak Altılı Masa’nın çalışmaları sürüyor. İkinci turun ilk toplantısında kurulan Ortak Çalışma Grubu, 22 Ekim’de ikinci kez toplandı ve belirledikleri başlıklarda çalışmalarına devam etti. Başta İletişim Komisyonu ve Anayasa Komisyonu olmak üzere diğer komisyonlar da düzenli olarak toplanıyor.

Ortak Çalışma Grubu’nun üzerine çalıştığı, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, eğitim, sosyal politikalar, dış politika ve güvenlik, sektörel ve bölgesel konular, bilim ve teknoloji politikaları ile diğer komisyon çalışmalarında gelinen nokta, Altılı Masa’nın gündeminde olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.