Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: ABD GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 19. yarışı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletindeki 5,513 kilometrelik Austin Pisti’nde dün (23 Ekim) 56 tur üzerinden koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun 19. yarışı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Austin Pisti’nde düzenlendi. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari takımından Carlos Sainz’ın aracı, yarış başında Mercedes’ten George Russell’ın aracına temas etti ve kaza yapan İspanyol pilot, yarış dışı kaldı.

Fırsatı iyi değerlendirerek lider konuma gelen Max Verstappen, doğru lastik tercihleriyle bu pozisyonunu uzun süre korumasına rağmen sonunu getiremedi. Mercedes pilotu Büyük Britanyalı Lewis Hamilton ile Ferrari pilotu Monakolu Charles Leclerc, rakibinin “pit stop” stratejisinde yaptığı hatanın ardından sırasıyla ilk iki sırayı aldı.

Verstappen, son turlarda büyük çekişmeye sahne olan liderlik mücadelesinde önce Leclerc’i, ardından Hamilton’ı geçti ve 1:42:11.687’lik derecesiyle bu sezon 13. kez podyumun zirvesine çıktı. Hollandalı sürücü, bu başarısıyla bir sezonda en çok yarış kazanan pilot rekorunun sahipleri Michael Schumacher ve Sebastian Vettel’i yakaladı.

Hamilton’ın liderin 5.023 saniye ardında ikinci sırada tamamladığı yarışta, üçüncülüğü ise liderin 7.501 saniye gerisindeki Leclerc elde etti.

Max Verstappen’in Lewis Hamilton’dan liderliği aldığı anlar:

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Yarış sonrası George Russell, Carlos Sainz’dan özür diledi:

ABD GP’de puan alan pilotlar:

Takımlarda Red Bull şampiyon oldu

ABD Grand Prix’sinin ardından Red Bull, 2013 yılından sonra ilk, toplamda ise beşinci kez takımlar klasmanında şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Pilotlar sıralamasında ise şampiyon Verstappen, puanını 491’e çıkardı. İkinciliğe yükselen Leclerc’in 267, Verstappen’in takım arkadaşı Sergio Perez’in 265 puanı bulunuyor.

Sezonun 20. yarışı Meksika Grand Prix’si 30 Ekim tarihinde düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.