Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Malezya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Francesco Bagnaia gördü

MotoGP’de 2022 takviminin 19. yarışı, pazar (23 Ekim) günü Malezya’nın 5.5 kilometrelik Sepang International Pisti’nde 20 tur üzerinden koşuldu. Yarışı Ducati’den Francesco Bagnaia kazanırken Enea Bastianini, genel klasmandaki liderliğini sürdürdü.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonunda sezonun 19. mücadelesi, Sepang kentiyle aynı adı taşıyan 5,5 kilometrelik pistte 20 tur üzerinden yapıldı. Ducati’den Francesco Bagnaia, 9. cepten başladığı yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun yedinci, kariyerinin 11. galibiyetini elde etti. Bitiş çizgisini Bagnaia’dan 0.27 saniye sonra geçen Gresini’den Enea Bastianini ikinci, liderin 2.77 saniye gerisindeki geçen yılın şampiyonu Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo ise üçüncü sırayı aldı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Jorge Martin’in kazası:

Francesco Bagnaia’nın damalı bayrağı gördüğü anlar:

Bu sonuçla puanını 258’e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Bastianini, en yakın takipçisi Quartararo ile arasındaki farkı 23 puana yükseltti:

Sezonun 20. ve son yarışı İspanya Grand Prix’si, 6 Kasım tarihinde yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.