Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mücahit Arınç Medyascope’a konuştu: “İYİ Parti’ye de DEVA Partisi’ne de geçmeyeceğim”

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç’ın, DEVA Partisi veya İYİ Parti’ye geçebileceği konuşuluyordu. Medyascope’a konuşan Arınç, şu an için iki partiye de katılmayacağını söyledi. 

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AKP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılmasının ardından vekil transferleri gündemde. Kulislerde AKP’den kopuşların devam edebileceği söylenirken bu isimlerden birinin ise AKP’nin kurucularından Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç olabileceği iddiaları vardı. Medyascopetan Ali Macit’e konuşan AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, iddiaları yalanlayarak, “Şu an için İYİ Parti’ye de DEVA’ya da geçmeyeceğim” dedi. 

“Hiçbir parti ile görüşmedim”

Mücahit Arınç, hiçbir siyasi parti ile görüşmediğini de vurgularken AKP’de bir daha siyaset yapmayacağı iddiası için ise “O başka mesele, zamanı gelince konuşulur” diye konuştu.  

Peker çıkışı 

Mücahit Arınç, katıldığı bir televizyon programında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına yönelik “Toplumun büyük çoğunluğu bu iddiaların doğru olduğuna inanıyor. AK Parti’yi eleştiriyor. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “İddialar ve gerçekliğiyle alakalı bir durum varsa bu acilen soruşturulmalı” yanıtını vermişti.

Mücahit Arınç kimdir? 

İlkokulu Manisa’da, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu.

2010-2018 yılları arasında Petrol ve Petrol Ürünleri Ticareti Müdürlüğü’nde sırasıyla kıdemli uzman, genel müdür danışmanı, kurumsal iletişim koordinatörü ve İstanbul temsilcisi olarak görev yaptı.

2018’de AKP’den milletvekili seçilen Arınç aynı zamanda, partinin Merkez Disiplin Kurulu üyesi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.